Tuore selvitys: sopiva häälahjan arvo on 50–100 euroa – nämä ovat tämän hetken suosikkilahjat

Kesän häävieraat pohtivat nyt kuumeisesti, minkä arvoinen häälahja on sopiva, ja mitä häälahjaksi tulisi hankkia. K-ryhmän uudesta kyselytutkimuksesta selviää, että valtaosa suosii 50–100 euron budjettia. Suoraa tilisiirtoa ja lahjakortteja pidetään toimivimpina häälahjoina. 

Kesä on hääsesonkia parhaimmillaan, mutta etenkin jos samalle kesälle osuvat useammat häät, moni miettii, mikä on sopiva budjetti häälahjalle. K-ryhmän kyselytutkimus kertoo, että puolet (49 %) suomalaisista kannattaa 50–100 euron budjettia. Neljännes vastaajista käyttäisi lahjaan 20–50 euroa, ja joka kymmenes 100–150 euroa. 

Yli 200 euron arvoisen lahjan hankkisi vain 3 prosenttia vastaajista, ja kokonaan ilman lahjaa juhliin olisi valmis osallistumaan 2 prosenttia vastaajista. 

“Sopiva häälahjasumma tai lahjan arvo riippuu siitäkin, miten läheinen suhde vieraalla on juhlapariin, ja mikä on vieraan sen hetkinen elämäntilanne. Monesti ajatellaan, että lahja voisi olla ainakin sen arvoinen, mitä vieraan juhla-ateria suunnilleen kustantaa. Valtaosa kyselymme vastaajista koki sopivimman lahjan arvon olevan 50–100 euroa, joka on oikein toimiva summa ja vastaa myös suunnilleen tätä nyrkkisääntöä”, sanoo Keskon käyttötavaran osto- ja myyntijohtaja Hannele Åberg

Raha ja lahjakortit ylitse muiden – astiat ja kodintarvikkeet pitävät pintansa 

Suosituimmaksi lahjaksi nousi suora rahansiirto juhlaparin pankkitilille (52 prosenttia vastaajista).  Lahjakortti tavaroihin on toiseksi suosituin lahja (45 %) ja lahjakortin palveluihin hankkisi 37 prosenttia vastaajista. 

Myös erilaiset kodin käyttötavarat ovat edelleen suosittuja lahjoja, ja ennen kaikkea kyselyn vastaajat pyrkivät huomioimaan valinnoissa hääparin erityistoiveet. Astioiden tai muiden käyttötavaroiden kannalla on 13 prosenttia kyselyyn vastanneista, ja kodin tekstiilejä ostaisi 9 prosenttia. Myös koriste-esineille (5 %), elektroniikalle (4 %) ja koruille (3 %) on omat faninsa. 

“20–50 euron lahjabudjetilla saa hääparille esimerkiksi viinilasit, tarjoiluvälinesetin, astioita tai muita kattaustarvikkeita. 50–100 euron summalla hyviä lahjaideoita ovat esimerkiksi laadukkaat salaattiottimet tai kapselikahvinkeitin, ja jos haluaa panostaa enemmän ja käyttää lahjaan 100–150 euroa, saa sillä jo vaikkapa kauniin pussilakanasetin tai Airfyerin”, Åberg vinkkaa. 

Mikä seuraavista on mielestäsi paras häälahjan arvo? 

50–100 euroa 49 % 
20–50 euroa 25 % 
100–150 euroa 10 % 
150–200 euroa 3 % 
Enemmän kuin 200 euroa 3 % 
1–20 euroa 2 % 
Lahja ei ole pakollinen 2 % 
En osaa sanoa 8 % 

Mikä seuraavista on mielestäsi paras häälahja? (Valitse mieluisimmat) 

Rahansiirto pankkitilille 52 % 
Lahjakortti tavaroihin 45 % 
Lahjakortti palveluihin 37 % 
Elämyslahjat 27 % 
Käteinen raha 26 % 
Astiat tai muut käyttötarvikkeet 13 % 
Kodin tekstiilit 9 % 
Taide 6 % 
Koriste-esineet 5 % 
Ruoka tai juoma 4 % 
Elektroniikka 4 % 
Korut 3 % 
Joku muu 3 % 
En osaa sanoa 9 % 

*Tutkimus toteutettiin verkkokyselynä K-Kylä-asiakasyhteisössä toukokuussa 2024. Kohderyhmänä oli suomalainen aikuisväestö. Kyselyyn vastasi 739 vastaajaa, ja aineisto painotettiin väestöä vastaavaksi iän ja sukupuolen mukaan. 

K-ryhmän noin 45 000 hengen poikkeuksellisen mukava porukka työskentelee päivittäin, jotta asiakkaiden olisi kiva käydä kaupoissamme Pohjoismaissa, Baltiassa ja Puolassa. Autamme noin 1 800 kauppaamme palvelemaan asiakkaitaan päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Teemme työtämme suurella sydämellä huomioiden samalla yhteiskuntaa ja ympäristöä. Uudistuaksemme kokeilemme innolla uutta. Teemme tämän, koska haluamme tarjota hyviä valintoja niin lähimarketin hyllyillä kuin verkossakin. kesko.fi

Erilaisia häälahjaideoita

Personoidut lahjat

Personoidut lahjat ovat aina erityisiä ja muistettavia. Esimerkiksi kaiverretut lasit, joissa on hääparin nimet ja hääpäivämäärä, tuovat henkilökohtaista kosketusta. Myös personoitu leikkuulauta, jossa on kaiverrus pariskunnan nimistä, on käytännöllinen ja kaunis lahja.

Toinen suosittu personoitu lahja on valokuvakirja. Voit kerätä valokuvia pariskunnan yhteisistä hetkistä ja tehdä niistä kauniin kirjan, joka säilyttää muistot vuosiksi eteenpäin. Tämä on erityisen hyvä lahja, jos tunnet parin hyvin ja sinulla on pääsy heidän tärkeisiin hetkiinsä.

Elämykset

Elämykset ovat loistava tapa luoda uusia muistoja yhdessä. Esimerkiksi kuumailmapallolento tai romanttinen illallinen hienossa ravintolassa tarjoaa unohtumattoman kokemuksen. Myös viininmaistajaiset tai kokkauskurssi voivat olla hauskoja ja opettavaisia elämyksiä.

Jos pari pitää matkustelusta, voit myös harkita lahjakorttia matkatoimistoon. Tämä antaa heille vapauden valita itselleen sopivan matkan ja ajankohdan. Elämykset ovat erityisiä, koska ne luovat yhteisiä muistoja, jotka kestävät pitkään.

Sisustus

Kauniit ja laadukkaat sisustuselementit ovat aina arvostettuja häälahjoja. Esimerkiksi design-maljakko tai taideteos voi tuoda tyyliä ja eleganssia pariskunnan kotiin. Myös kauniit kynttilänjalat tai sisustustyynyt voivat olla sopivia lahjoja.

Toinen hyvä sisustusidea on lahjakortti sisustusliikkeeseen. Tämä antaa pariskunnalle mahdollisuuden valita itse juuri heidän makuunsa ja kotiinsa sopivat esineet. Sisustuslahjat ovat käytännöllisiä ja kauniita, ja ne tuovat iloa pitkäksi aikaa.

Keittiötarvikkeet

Laadukkaat keittiötarvikkeet ovat aina hyödyllisiä. Esimerkiksi hyvä veitsisetti tai monikäyttöinen keittiökone helpottaa arjen ruoanlaittoa. Myös kauniit astiastot tai erikoiset tarjoiluastiat voivat olla hyviä lahjaideoita.

Jos tiedät, että pari pitää leipomisesta, voit harkita erikoisempia leivontavälineitä tai reseptikirjaa. Keittiötarvikkeet ovat käytännöllisiä lahjoja, jotka kestävät ja helpottavat arkea.

Hyvinvointi

Hyvinvointilahjat auttavat pariskuntaa rentoutumaan ja nauttimaan yhdessäolosta. Esimerkiksi kylpylälahjakortti tai hierontalahjakortti tarjoaa hetken irti arjesta. Myös aromaterapia- tai joogavälineet voivat olla rentouttavia ja hyödyllisiä lahjoja.

Hyvinvointiin liittyvät lahjat ovat erityisen arvokkaita, koska ne edistävät pariskunnan yhteistä hyvinvointia ja rentoutumista. Tällaiset lahjat osoittavat huolenpitoa ja välittämistä.

Kirjat ja lehdet

Kirjat ja lehdet ovat aina hyviä lahjaideoita, erityisesti jos tiedät pariskunnan kiinnostuksen kohteet. Voit valita esimerkiksi romanttisen kirjan tai inspiroivan elämäntaito-opuksen. Myös sisustus- tai ruokalehden vuosikerta voi olla mieluisa lahja.

Jos pari on erityisen kiinnostunut jostain tietystä aiheesta, voit valita siihen liittyvän kirjan. Kirjat ja lehdet tarjoavat viihdettä ja tietoa, ja ne voivat inspiroida pariskuntaa monin tavoin.

Lista aiheeseen liittyen

 1. Personoidut lasit
 2. Valokuvakirja
 3. Kuumailmapallolento
 4. Romanttinen illallinen
 5. Lahjakortti matkatoimistoon
 6. Design-maljakko
 7. Taideteos
 8. Lahjakortti sisustusliikkeeseen
 9. Laadukas veitsisetti
 10. Monikäyttöinen keittiökone
 11. Kylpylälahjakortti
 12. Hierontalahjakortti
 13. Aromaterapia-välineet
 14. Joogavälineet
 15. Romanttinen kirja

Käsityölahjat

Käsityölahjat ovat persoonallisia ja ainutlaatuisia. Voit esimerkiksi valita käsin tehdyn peiton tai villasukat. Myös paikallisten käsityöläisten tekemät korut tai keramiikka voivat olla erikoisia ja kauniita lahjoja.

Käsityölahjat tukevat paikallisia käsityöläisiä ja ovat usein ekologisia ja kestäviä. Ne ovat uniikkeja lahjoja, joita ei löydä kaupasta, ja ne tuovat erityistä lämpöä ja rakkautta lahjan saajalle.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa