Oman kodin sopukat

Jokainen meistä asuu jossain. Toivottavasti asunnossa. Jokaisella meistä on oma suosikkipaikkansa kotona, mikä se on sinulle?

Monilla suosikkipaikka liittyy tavalla tai toisella harrastamiseen. Se voi olla muhkea nojatuoli, jonka vieressä on designlamppu antamassa sopivaa valoa lukuhetkiin, ja tuolin vieressä voi olla pieni sievä pöytä, jolla voi olla naposteltavaa tai vaikka pieni drinkki lukemisen oheen.

Toisella taasen se voi olla alakertaan tai entiseen autotalliin rakennettu oma kuntosali, jossa voi puhkua päivän stressit ulos ja samalla polttaa niitä lounaan kaloreita tehokkaasti pois. Tottakai paljon riippuu siitä, kuinka paljon asunnossasi tai talossasi on tilaa ja myös mikä budjetti oman tilan rakentamiseen on ollut.

Mancave

Paljon enemmän on puhuttu ja kuvia julkaistu ns. mancave huoneista, eli miesten omista huoneista kuin naisten omista huoneista. Tarkoittaako tämä sitä, että erilaiset spa-kylpylähuoneet ja vaatehuoneet ovat sitten naisille (?). Yhtähyvin se voisi olla pelihuoneen tapaan vaikka Bingohuone – joita kylläkin on enemmän netissä kuin kotona. Bingo kun kuitenkin on jo satoja vuosia vanha peli – Suomessa kylläkin vain noin 50 vuotta vanha, mutta yhtä suosittu. Itseasiassa Suomessa bingo elää ja voi hyvin uuden tulemisensa kautta, mikä on ollut mahdollista netin kehityksen kautta. Onhan Suomessa ollut paljon bingohallejakin, mutta kun niissä ei voinut voittaa oikeata rahaa, siirtyivät ne tavallaan taka-alalle kun nettiin tuli mahdollliseksi ensin Veikkauksen ja sitten muiden nettikasinoiden kautta voittaa oikeasti isojakin summia rahaa bingoamalla – kauaksi ollaan menty kahvipakettivoitoista.

Pelihuone, sikarihuone, baari, autotalli, junahuone, harrastehuone – jokainen näistä ns. mancave huoneista kävisi aivan yhtä lailla ladyhuoneeksi, mutta mikä olisi sen oikea nimitys? Ladyhuone ei kuulosta oikein sopivalta?

Miksei ylläoleva kuva voisi olla erilainen mancave? Eikö kyse kuitenkin ole huoneesta, jossa on hyvä olla ja jossa saa olla rauhassa?

Huoneen merkityksestä toista kautta (!)

Huoneiden merkitystä kannattaa lähestyä johdonmukaisesti. Astrologian symboliikassa on kysymys yleistävistä merkitysten luokista, jotka johdonmukaisesti seuraavat toinen toistaan. Huoneet syntyvät maapallon omasta liikkeestä akselinsa ympäri. Puhumme hienosti diurnaali-rytmistä, vuorokauden mittaisesta rytmistä. Siinä ajassa kukin merkki nousee, on keskitaivaalla, laskee ja on kartan pohjalla – kukin vuorollaan. Samoin vuorokauden sisällä planeetat vaihtavat huonesijaintiaan käyden läpi kaikki 12 huonetta. Huonesymboliikan perustana ovat akselit, nousu (askendentti), sen vastakohta, lasku (deskendentti), keskitaivas (MC) ja kartan pohja (IC). Niiden väliin tavalliset huonejärjestelmät sijoittavat vielä kaksi muuta huonetta. Niiden symboliikka nojautuu ihmisen kohtaamiin elämän perustilanteisiin, arkkityyppisiin kokemisen malleihin ja sisäiseen kehitysmalliin, joka alkaa purkautua askendentista lähtien …. vau, en tajunnut mitään.

Feng Shui

Mutta entäs sitten Feng Shui ja omien huoneiden kehittäminen ja oman paikan löytäminen. Fengshui on tuhansia vuosia vanha elämää ohjannut oppijärjestelmä, joka on saanut alkunsa kiinalaisesta kulttuurista. Tämän tehokkaan maan muotoja ja maaperää, ilmasto-olosuhteita sekä taivaankappaleiden vaikutuksia ihmiseen tarkastelevan opin avulla pyritty ennustamaan tulevat luonnonkatastrofit kuten satoa uhanneet tulvat. Fengshuin avulla on myös tavoiteltu onnea, hyvinvointia ja terveyttä.

Kun lukee Feng Shuista niin tämä perusasia tuntui todella loogiselta: Voidaksesi tuntea kotonasi positiivisia tunteita on kotisi viihtyisyydellä keskeinen rooli. Jos joudut katselemaan kotonasi esineitä tai asioita joiden tuomat muistot ovat pääosin negatiivisia, on myös sinun henkilökohtainen energiasi vaarassa muuttua negatiiviseksi. Vaikeutat silloin itse tiedostamattasi iloisten ja onnellisten asioiden tapahtumista omassa elämässä Säilytä kotonasi vain tarpeelliset, positiivisia tunteita herättävät esineet ja luovu niistä, jotka nostavat mieleesi toisenlaisia tuntemuksia. Vain siten voit pysyä positiivisella taajudella aina kotona ollessasi.

Myös ajatus huoneiden väljyydestä saa minulta pisteet. Auta energiaa virtaamaan vapaasti kotisi sisällä. Sisusta huoneet väljiksi ja huolehdi, että kaikilla tavaroilla on omat paikkansa. Usein paikassa, johon kertyy ylimääräistä tavaraa on pysähtynyt ja huono energia. Se kerryttää lisää roinaa, joka puolestaan vetää puoleensa pölyä ja epäpuhtauksia. Käy kotisi huone huoneelta läpi tunnustellen sen energioita. Jos jokin huone tuntuu tunkkaiselta ja sen energiat tuntuvat pysähtyneet, voi olla tarpeen kiinnittää erityistä huomiota kyseisen huoneen fengshuihin. Järjestele huoneeseen säilötyt tavarat omille paikoilleen ja siivoa huone perusteellisesti. Kohota huoneen energiatasoa esimerkiksi viherkasvin tai kattoon ripustettavan kristallin avulla.

Kannattaisikohan sitä miettiä, mikä itselleni onkaan se number one paikka kotona.


Muuta luettavaa muualta

Oletko jo digitaalisen maailman käyttäjä?

Oletko jo siirtynyt nykyaikaan ja omistat jotain digitaalista? Löytyykö sinulta esimerkiksi kodista jo Elisa Viihde palvelu ja nettiliittymä viihteen seuraamista varten telkkarista? Nettiliittymiä löytyy muiltakin kuin Elisalta. DNA verkko on myös oiva ratkaisu päästä kodissa tai puhelimella internetin mielenkiintoiseen maailmaan.

Mikäli omistat liian vanhan puhelimen joka ei tue esimerkiksi 5G:tä, niin tutustu ihmeessä Gigantti puhelimet tarjontaan ja löydä itsellesi uusi mieluinen puhelin jo tänään. Uudella puhelimella onnistut vaikka missä nykyaikana, esimerkiksi Google Pay maksaminen onnistuu eri kaupoissa nopeasti ja vaivattomasti.Perinteisestä rannekellosta löytyy nykyään myös ominaisuuksia, sillä monet urheilijat, pyöräilijät, retkeilijät sekä juoksijat käyttävät suorituksissaan älykelloja. Älykelloja alkaa olemaan markkinoilla paljon, mutta Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello on vahva monella tapaan. Kannattaa tutustua eri kelloihin myymälässä ennen ostoa, että siinä on kaikki jutut mitä tarvitset. Tutustu samalla myös Garmin inReach Messenger laitteeseen, jolla voi lähettää viestejä verkon ulkopuolelta. Mikäli nämä aiheet eivät kiinnostaneet, niin miten olisi aihe uudesta StemDrop musiikkialustasta, jonka Samsung ja suosittu TikTok-alusta lanseeravat yhdessä.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen