Uniqlo tekee vaatemalliston Finlaysonin kanssa – myyntiin maailmanlaajuisesti maaliskuussa

Maailman suurimpiin kuuluva muotiketju, japanilainen Uniqlo, lanseeraa vaatemalliston yhteistyössä 200-vuotiaan kodintekstiilivalmistaja Finlaysonin kanssa. Elefantti, Coronna ja seitsemän muuta kodintekstiileistä tuttua kuosia nähdään nyt ensimmäistä kertaa kansainvälisessä vaatemallistossa. Naisten vapaa-ajan asuista ja lastenvaatteista koostuva mallisto tulee myyntiin maaliskuun alussa yli kahteen tuhanteen Uniqlon liikkeeseen ympäri maailman.

Kodintekstiilivalmistaja Finlaysonin kuosit Elefantti, Omppu, Coronna, Pilkkuva, POP, Anni, Ulpu, Ainikki ja Ajatus koristavat nyt ensi kertaa kansainvälistä vaatemallistoa. Yhteistyömallistoon vaatejätti Uniqlon kanssa valikoitui klassikkokuoseja, joista vanhimmat ovat tuttuja suomalaiskodeista yli 60 vuoden ajalta.

Finlaysonin kauniit graafiset muodot ovat saaneet inspiraationsa suomalaisten ainutlaatuisesta suhteesta luontoon ja istuvat hienosti vaatteisiin, jotka olemme yhdessä suunnitelleet. Tekemällä yhteistyötä Finlaysonin kaltaisten brändien kanssa syvennämme ymmärrystämme Pohjolasta,” sanoo Uniqlon yhteistyömallistoista vastaava johtaja Rei Matsunuma.

42 tuotetta sisältävään mallistoon kuuluu muun muassa naisten t-paitoja, vauvojen bodyja, lasten t-paitamekkoja sekä laukkuja. Finlaysonin kuosit nähdään myös rennoissa relaco-housuissa, jotka ovat suosittu japanilainen vapaa-ajanvaate.

Finlayson tutuksi sadoille miljoonille

Uniqlo-yhteistyö on merkittävä ponnahduslauta Finlaysonin viennille, johon yhtiö on panostanut vuodesta 2014 lähtien. Vuonna 2019 Finlaysonin viennin brändimyynti ylitti 10 miljoonaa euroa. Tällä hetkellä Finlaysonilla on 9 myymälää ja 9 shop-in-shopia Hong Kongissa ja Kiinassa. Kiinan ja Hong Kongin lisäksi Finlaysonilla on verkkokauppa myös Japanissa.

Japanilaisella Uniqlolla on liikkeitä yli kahdessakymmenessä maassa Aasiassa, Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Australiassa.

”Uniqlo-yhteistyö on pienelle suomalaiselle kodintekstiilivalmistajalle merkittävä, sillä Uniqlon myymälöiden ja globaalin markkinoinnin kautta Finlayson tulee tutuiksi sadoille miljoonille designista kiinnostuneille ympäri maailman,” Finlaysonin vientijohtaja Tiina Mikkonen toteaa.

Uniqlo-ketju tunnetaan laadukkaasta, mutta kohtuuhintaisesta muodista. Finlaysonin kanssa tehtävä mallisto on osa Uniqlon vuoden 2020 UT-yhteistyömallistoa (Uniqlo T-Shirts Collection), jossa on mukana kuuluisia brändejä, kuten Anna Sui ja Keith Haring.

Finlaysonin ja Uniqlon SS20-mallisto on myynnissä Uniqlon verkkokaupassa maaliskuun alusta rajoitetun ajan. Malliston tuotteita voi tilata Suomeen esimerkiksi Uniqlon EU-alueen verkkokaupasta.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen