Huonemainen sisustustyyli ulottuu luontevasti myös pesutiloihin


Huonemainen sisustustyyli luo kylpyhuoneeseen kevyen ja kodikkaan ilmeen.

Viihtyisä ja käytännöllinen ei tarkoita enää samaa kuin tavanomainen – ei edes kylpyhuoneissa. Suomalaiset uskaltavat yhä rohkeammin koetella pinttyneitä tapoja sisustaa ja kalustaa pesutilojaan. Kylppärit koetaan huoneiksi siinä missä muutkin kodin tilat.

”Hiljalleen ollaan valmiimpia luopumaan ajattelutavasta, jonka mukaan kylpyhuoneet on kalustettava niin kuin aina on ollut tapana. Enää ei vyörytetä massiivisia kalusteita seinästä seinään, vaan pienempiä tilaihmeitä asetellaan väljemmin, mikä luo avaran ilmeen. Myös värejä, muotoja ja materiaaleja käytetään rohkeammin”, kertoo IDOn ja Geberitin kylpyhuonenäyttelyn emäntä Nina Lehtonen.

Huonemainen sisustustyyli on kodikas ja antaa vapauden valita pinnoille muutakin kuin perinteistä laattaa tai väriksi vain valkoista. Kalusteissa ja säilytysratkaisuissa hehkuvat keveys ja älykkyys.

Älyä ovat seinäkaapit, jotka kätkevät sisälleen kaiken tarpeellisen. Esimerkiksi IDOn puolikorkeassa Elegant-kaapissa on kätevä ovilokerikko jääkaapin tapaan. Huonemaista sisustustyyliä tukevat myös IDO Glow -malliston kalusteet huoliteltuine yksityiskohtineen ja moninaisine säilytysmahdollisuuksineen sekä kevyen ilmeensä ansiosta IDO Design -suihkuseinät.

”Kääntyvät suihkuseinät ja isot peilit luovat tilan tuntua. Keveyttä kylppäriin tuovat myös kalusteet ilman tukijalkoja. Seinäkiinnitystä suositaan yhä enemmän etenkin wc-istuimissa.”

Harkittu kokonaisuus saman katon alta

Penkit, jakkarat, viherkasvit, taulut ja matot – kodin muista huoneista tutut sisustustavarat ja pienet kalusteet sopivat mainiosti myös kylpyhuoneeseen. Parhaimmillaan pienkalusteet lisäävät arjen sujuvuutta, kuten IDO Glow -sarjan rahi, jota voi käyttää sekä istuimena että säilytystilana.

”Vaikka huonemainen sisustus antaa vapauksia, kannattaa silti välttää rauhatonta sekamelskaa. Ilme pysyy tyylikkäänä, kun kalusteet muodostavat harkitun kokonaisuuden”, Lehtonen painottaa.

”IDOn laadukkailla tuotteilla voi kalustaa jopa koko kylpyhuoneen. Valikoimasta löytyy kaikkea kalusteista wc-istuimiin ja tyylikkäisiin suihkuseiniiin. Eri malleista huolimatta tyyli on yhdenmukainen.”

Laaja valikoima tarjoaa mielikuvitukselle tilaa ja yhtä lailla huolettomuutta. Kun valitsee kaikki tuotteet samalta valmistajalta, tyylin lisäksi asennus, tekninen tuki ja huolto varaosineen noudattavat yhdenmukaista linjaa.

”Kun remontoija tai rakentaja hankkii kaikki kylpyhuoneen kalusteet saman katon alta, on helpompi hyödyntää apua myös suunnitteluvaiheessa”, Helsingissä Kaupintien näyttelyssä opastava Lehtonen toteaa.

Viisi kylppärivinkkiä huonemaiseen sisustustyyliin:

1. Asettele kalusteet ilmavasti ja seinäkiinnitystä suosien.

2. Säilytä pientavarat seinällä kapeassa pystykaapissa.

3. Valitse allaskaappi laatikostolla, jonka nuppivetimet tekevät kalusteesta lipastomaisen.

4. Asenna suihkunurkkaukseen kääntyvät ja ilmeeltään kevyet suihkuseinät.

5. Mausta kylpyhuoneen sisustusta tyylisi mukaan eri värein ja materiaalein sekä peilein, tekstiilein, viherkasvein ja koriste-esinein samoin kuin missä tahansa kotisi huoneessa.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen