​Jouluiset sisustusvinkit kylpyhuoneeseen

Joulun lähestyessä tähdet alkavat loistaa kotien ikkunoissa, kynttilät syttyvät ja kauniit joulukoristeet löytävät tutuille paikoilleen keittiöön ja olohuoneeseen. Joulutunnelmaa voi luoda yhtä lailla myös kylpyhuoneeseen. Poimi viidestä IDOn sisustusvinkistä kotiisi sopivimmat!

1. Siivoa kylpytilat juhlakuntoon

Paras vinkki kylpyhuoneen jouluiseen tunnelmaan on puhtaus. Jouluaaton sauna ja kylpy ovat yhä tärkeä osa monen suomalaisen jouluperinteitä – ja vaikkei saunaa olisikaan, useimmat kulkevat joulun herkkupöytään raikkaiden pesutilojen kautta. Jos joulukiireiltä ei heru aikaa tuntikausien siivoukseen, kannattaa siistiä ainakin wc-istuimen ja pesualtaan posliinipinnat.

2. Tuo vaihtelua tekstiilein

Punaiset pyyhkeet ja kylpymatot ovat joulun alla nappivalinta, mutta juhlavaa tunnelmaa voi luoda myös jouluisilla kuoseilla sekä yhdistelemällä tekstiilein eri värejä, kuten vihreää, harmaata tai jopa mustaa. Pyyhekoukkuihin voi pyyhkeen lisäksi pujottaa pieniä kuusenkoristeita, kuten palloja, tähtiä tai enkeleitä. Tussilla tai tarroilla palloihin saa halutessaan lisättyä jokaisen perheenjäsenen nimen tai kirjaimen.

3. Hallitse tuoksumaailmaa

Wc-raikastimet ovat käytännöllinen tapa hallita kylpytilojen tuoksumaailmaa, ja erityisesti jouluna tuoksu kannattaa valita tunnelmaan sopivaksi. Raikastimia laajemman tuoksuvalikoiman voi löytää erilaisista tuoksuöljyistä. Muutama tippa eteeristä öljyä pyyhekoukussa roikkuvaan pehmosydämeen riittää raikastamaan huonetta pitkäksi aikaa. Tuoksua voi lisätä myös pala- tai nestesaippualla, mutta keinotekoisia hajuja kannattaa tuoda samaan tilaan maltillisesti.

4. Valaise kylpytiloja varoen

Jouluista tuoksua ja tunnelmaa voi luoda kylpyhuoneeseen myös kynttilöin, kunhan huolehtii paloturvallisuudesta. Kynttilät ja lyhdyt somistavat aattoillan saunahetkeä kauniisti, mutta elävää tulta ei pidä jättää hetkeksikään vartioimatta. Turvallisena vaihtoehtona kannattaa muistaa led-valot. Valosarjan voi kiepauttaa loistamaan vaikkapa peilin ympärille tai lasivaasiin.

5. Lisää luontoa maljakkoon

Ikkunallista kylpyhuonetta voi piristää viherkasvein ja pimeämmissä kylpy- tai wc-tiloissa luonnonläheistä joulutunnelmaa saa luotua asettelemalla maljakkoon muutaman leikkokukan, pari havun tai eukalyptuksen oksaa, joista voi pyöräyttää myös minimalistisen kranssin. Muhkeat kranssit sopivat etenkin maalaisromanttiseen kylpyhuoneeseen.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen