I love me näyttää muodin kaksi puolta

Syksyn säkenöivin tapahtuma I love me nostaa esiin muotitrendit, ja tuo keskustelun keskiöön myös muodin kuluttamisen kääntöpuolen. Muotinäytösten loiston vastapainona messuilla keskustellaan, millaisia eettisiä ja vastuullisia vaihtoehtoja muodin kuluttajille on tarjolla. I love me järjestetään 19.-21.10.2018 Messukeskuksessa. Tapahtuman ohjelmaan voi tutustua nettisivuilla www.iloveme.fi.

I love me tuo esiin muodin kuluttamisen eri teemoja. Kuva: Messukeskus, I love me 2017.

Kotimaisuus ja suomalaisen muodin näkymät nousevat esiin eri näkökulmista. Missä on suomalaisen muodin vahvuus ja kilpailuetu, ja voimmeko pärjätä kilpailussa kansainvälisten muotibrändien kanssa? Toisaalta pohditaan myös, miltä suomalaisen muodin tulevaisuus näyttää. Mitä tuo tullessaan marraskuussa Helsingissä avautuva Garden, joka kokoaa eturivin nuoret suomalaiset muotibrändit saman katon alle. Oman näkemyksen keskusteluun tuovat muun muassa kenkäsuunnittelija Terhi Pölkki ja neuletalo Arelan Viivi Arela. Lisäksi esimerkkejä suomalaisesta osaamisesta tuovat R/H-vaatemerkin suunnittelija ja toinen perustaja Emilia Hernesniemi sekä lokakuussa julkistettava Vuoden Nuori Suunnittelija 2018 -kilpailun voittaja.

Länsimaalainen muoti ja eri kulttuurit kohtaavat yhä useammin arjessa ja katukuvassa. Messuilla kuullaan, miten esimerkiksi musliminuoret taiteilevat eri pukeutumiskulttuurien välissä. Uusi sukupolvi poimii länsimaisesta muodista itselleen sopivat palat ja sovittaa ne omaan kulttuuriinsa.

Vastuullisesti trendikästä muotia

Vastuullisuus muodin kuluttamisessa nousee esiin sekä materiaalivalintojen että kierrättämisen kautta. Aalto Yliopiston professori Minna Halme pohtii, millä aikavälillä kuluttajat ovat valmiita siirtymään jatkuvasta shoppailusta ja pikamuodin kuluttamisesta kestävään muotiin. Kuluttajille esitellään myös vaatelainaamo-konsepti, joka tarjoaa vaihtoehdon ostamiselle. Jaettu vaatekaappi on esimerkki kiertotaloudesta, jossa persoonallinen pukeutuminen on mahdollista kestävän kulutuksen hengessä.

Kierrätysmateriaalista tehtyjä tuotteita on ollut saatavilla jo pitkään. Globe Hopen toimitusjohtaja Seija Lukkala kertoo 15 vuoden kokemuksella, miten kierrätysmateriaaleista tehdään muotia, joka pärjää muuttuvassa muodin maailmassa. Lisäksi pureudutaan biomateriaalehin, eli selluloosa- ja puupohjaisiin materiaaleihin ja niiden käyttömahdollisuuksiin vaateteollisuuden raaka-aineena tulevaisuudessa.

Trendeissä maanläheisiä värejä ja metallia

I love me -muotinäytöksissä esitellään tulevan talven trendit niin ulos kuin sisälle, arkeen ja juhlaan. Näytöksen teema on talviyö, joka näkyy visuaalisuudessa ja tunnelmassa. Näytöksen toteuttaa stylisti Anu Laapotti.

Talven muotitrendeissä nähdään metallia, hopeaa ja kimallusta. Koska suomalaiset ovat varovaisia pukeutujia, tuodaan villeimmät asiat meillä esiin usein asusteissa, kuten kengissä, käsineissä ja päähineissä. Erilaiset eläinprintit, kuten leopardi-, seepra- ja käärmekuosit jatkavat esiinmarssiaan, ja esimerkiksi tekoturkislaukut asusteena ovat ilmentymä tästä trendistä. Runsaus ja kerroksellisuus ovat olleet näkyvissä maailmalla, samoin 70-luku, joka on tuonut muotiin ruskean sävyjä ja virkattuja materiaaleja, kertoo stylisti Anu Laapotti.

Messuilla kuullaan useiden stylistien näkemyksiä pukeutumisesta ja trendeistä. Kotimaisia eturivin artisteja stailaava Annette Tamminen kertoo parhaita paloja uraltaan ja paljastaa, miten Robinin eriparikenkien look syntyi. Bloggaaja MustArttu jakaa omia tyylivinkkejään ja stylisti Sohvi Nyman neuvoo, miten oman vartalonsa parhaita puolia voi korostaa oikeanlaisilla vaatevalinnoilla.

I love me on tyylin, hyvän olon ja itsestä huolehtimisen tapahtumakokonaisuus, joka järjestetään 19.–21.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen