Lohjan torilla jäätelöä, kahvia ja muotia

Torielämä on aktiivista silloin kun Lohjan torilla on toripäivä

Sanotaan, että torielämä on tyrehtymässä – no Lohjan torilla todistettiin asia vääräksi, kun torikahvila Kaffela, torin Pingviini-jäätelökioski yhteistyössä Jaakko Selinin kanssa järjestivät yhteisen jääteöä ja muotia- toritapahtuman.
Lohjan tori on muuttanut tälle kesälle hieman muotoaan torikauppiaiden muuttaessa paikkojaan ja Kaffelan saatua uusi toriterassi valmiiksi. Samalla jäätelökioski sai tänä vuonna uuden yrittäjän ja kioski muutti Kaffelan ”takaa” paremmalle ja näkyvämmälle paikalle torilla.
– Samalla toimme pöytiä ja tuoleja asiakkaillemme ja niistä olemmekin jo saaneet paljon kiitosta – lisääkin on toivottu istumapaikkoja, kertoo uusi Pingviini-yrittäjä Rea Rahola-Liukkonen.
Vaikka Rea on uusi yrittäjä, on hänellä pitkä ura takanan Pingviini-jäätelöiden kanssa ja siksi siirtyminen yrittäjäksi ei ollut täysin hyppy tuntemattomaan.
– Olen ollut avaamassa lukemattomia Pingviini-jäätelökioskeja – mukaanlukien tämän Lohjan torin kioskin. Nyt vedän tästä kesästä eteenpäin tämän Lohjan kioskin lisäksi myös Vihdin Kirkonkylän jäätelökioskia.
Uusi yrittäjä on otettu ilolla vastaan torimyyjien joukossa ja kaikki aktiiviset toria hyödyntävät tapahtumat ovat tervetulleita.
Kaffelan uusi toriterassi on otettu ilolla vastaan ja nopea haastattelukierros torilla vahvisti asian.
– Olemme todella iloisia tästä uudesta terassistamme. Tämä on ollut meillä pitkään ajatukssisstamme ja kehityslistalla, kertovat torikahvilan yrittäjät Riikka Ventelä ja Minna Kunnari.

Lohjalta kotoisin mutta maailmaa kiertämään lähtenyt TV-tuttu Jaakko Selin oli Lohjan torilla esittelemässä omaa mallistoaan sekä toritapahtuman teemaan sopivia ”jäätelöä”-kuoseja.

Jäätelöä ja muotia?

Jaakko Selin kertoi tavanneensa Rean sattumalta toisessa tapahtumassa jokin aika sitten ja keskusteluiden pyörteissä tuli ajatus jäätelön ja muodin yhdistämisestä yhdeksi tapahtumaksi.
– En yleensä lähde tällaisiin tapahtumiin, mutta jokin tässä sai inspiraation liikkeelle.
– Jäätelöstä tuli mieleen pastellivärit, pallot ja siitä lähti tämä torilla mukana olevien vaatteiden teemat. Plus olen tuonut jonkinverran myös omaa mallistoani tähän torille.
– Vanhemmillani oli Laurinkatu 26:ssa osto-ja myyntiliike, ja siellä olen viettänyt käytännössä koko lapsuuteni.
– Silloin tavallaan häpesin vanhempiani, koska meillä myytiin vain käytettyä tavaraa, eikä siihen aikaan ollut vielä mitään kirppiskulttuuria. Isällänni olikin melkoinen ”helppoheikin” maine, ja kyllähän tässä torilla kun minulle annettiin mikrofoni niin sieltä jostainn syvältä se myyntimies nousi esille, kertoo Jaakko.
Jaakko myös kertoo, että hänellä ja Lohjalla on erityinen suhde, kuten kaikilla meillä on kotikaupunkeihimme ja siksi varmaan tälläkin kertaa hän tuli tähän toritapahtumaan.
– Ihmisten on helppo lähestyä minua ja siskoni sanookin minun olevan liian ystävällinen. Mutta minä pidän ihmisten kanssa keskusteluissa, olin sitten junassa tai torilla.
Jaakko kertoikin toriyleisölle mikrofonin välityksellä vuolaasti tarinoita hänen ja hänen vanhempiensa Lohja historiasta ja hän sanoikin samassa yhteydessä, että hänellä on varmaan isänsä ”helppoheikki” geeni.

Knoppitieto: tiesitkö, että Jaakko Selin on hyvä piirtäjä, ja että ensimmäisen lavastuksensa Lohjan teatteriin hän teki 14-vuotiaana.

Lohjan elävä torimiljöö

– Lohjan torilla on kiva ollaa yrittäjänä ja tehdä yhteistyötä muiden torimyyjien kanssa. Esimerkiksi Kaffelan kanssa ollaan sovittu, että Kaffelan ollessa avoimena, kahvit saa heiltä ja Kaffelan ollessa kiinni, meillä on tarjolla peruskahvia, kertoo Rahola-Liukkonen.
Toripäivinä Lohjan torilta löytää usein pari kolme puutarhaa ja taimi/kukkamyyjää sekä lähialueen tuottajien myyntiautoja, joista on tarjolla marjoja, kasviksia, kalaa, lihatuotteita.
Lohjan tori on avoinna kesäkaudella 1.5. – 30.9.: tiistai, torstai – lauantai klo 7– 14.
Lohjan torin torilava ja itseasiassa koko tori on vuokrattavissa esiintymisiin ja tapahtumiin – lisätietoja löytyy Lohjan kaupungin nettisivuilta.

Tämän kauden uutuusmakuja ovat mm. terva ja pätkis. Lisäksi Lohjan jäätelökioskilta on saatavissa tänä kesänä Slush- mehujääjuomaa.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen