Puun suosio kasvaa sisustamisessa – sisustuspaneelit esillä K-Raudan Habitare-osastolla

Luonnonmukaisuuden arvostus ja puun suosio näkyvät aitojen puupaneelien myynnin selkeänä kasvuna. Erityisen suosittuja ovat valmiiksi käsitellyt ja helposti asennettavat puupaneelit. K-Raudan Habitare-osastolla 7a100 esitellään muun muassa sormipaneeleita sisustuselementteinä.

Puun ja puusisustuksen myynti on kasvanut K-Raudassa tänä vuonna merkittävästi muita sisustamisen tuoteryhmiä enemmän. Kotiin halutaan ratkaisuja, jotka näyttävät luonnonmukaisilta ja aidolta puulta. Yhä useampi asiakas valitsee aidon puupaneelin sisustamisessa ja remontoinnissa seinän tai katon materiaaliksi.

K-Raudan myyntidata näyttää myös, että nyt halutaan valmiimpia ratkaisuja paneeleissa. ”Valmiiksi pintakäsiteltyjen puupaneeleiden myynti on kasvanut. Vastaavasti puuvalmiiden eli vain höylättyjen, mutta muuten käsittelemättömien paneeleiden myynti on säilynyt edellisten vuosien tasolla. Asiakkaat valitsevat mieluummin valmiin ratkaisun”, K-Raudan myyntipäällikkö Kimmo Halinen kertoo.

Kysytyimmän sisustuspaneelin paikan on pitänyt valkolakattu kuusi. ”Kuusi on ollut suosiossa pitkään. Valkolakatun kuusen ykkösasemaa voi selittää se, että kotiin halutaan vaaleaa pintaa, mutta samalla valkolakattu kuusi näyttää luonnonmukaiselta ja aidolta puulta”, Halinen kertoo.

Paneeleilla uutta ilmettä sisustukseen  

Paneeleita voidaan käyttää niin uudisrakentamisessa kuin kodin sisustusta muutettaessa. Paneeli antaa uutta ilmettä, ja se on helppo asentaa. Paneeli ei käytännössä vaadi erityisiä huoltotoimenpiteitä, ja suurinta osaa käsitellyistä paneeleista voi käyttää myös kosteissa tiloissa.

”Aito puupaneeli on tehty uusiutuvasta luonnonmateriaalista. Aito puupaneeli on myös vastuullinen valinta”, Halinen kertoo.

K-Raudassa myytävien puupaneelien raaka-aine on suomalaista ja myös valmistus tapahtuu Suomessa. K-Raudassa myydyistä paneeleista suurin osa koostuu mänty- ja kuusipaneeleista.

Aito puupaneeli on ilmaston kannalta pitkäaikainen hiilivarasto, sillä puu sitoo ilman hiilidioksidia kasvaessaan. K-Raudan puupaneelit ovat myös PEFC-sertifioituja. PEFC-sertifikaatti takaa sen, että paneeliin käytetty raaka-aine on hankittu kestävästi hoidetuista metsistä.

Sormipaneelit tehostepintana – esillä Habitaressa

Puupaneelien muodot eli profiilit ovat vuosien mittaan monipuolistuneet. Uusimpien joukossa ovat sormipaneelit, jotka ovat esillä myös K-Raudan Habitare-osastolla 7a100 Helsingissä 11.-15.9. Sormipaneelia voidaan käyttää tehostepintana ja antamaan ilmettä muuhun sisustukseen.

K-Raudan Habitare-osastolla on esillä esimerkiksi käsittelemätöntä sormipaneelia. Sillä voi luoda kaunista pintaa ja muotoa sekä seiniin että kattoon. Sormipaneelin voi käsitellä sopivalla sävyllä tai antaa olla sellaisenaan ja patinoitua.

Osastolle on myös rakennettu bloggaaja Maiju Sahan suunnittelema paneeliseinä, joka innostaa rakentamaan oman paneeliseinän itse vanerista ja laudoista. Panelointia löytyy myös osastolle sisustettujen kylpyhuonemaailmojen katoista.

Vinkkejä K-Raudan verkkosivuilla

Tee 3D-paneelista tehosteseinä: https://www.k-rauta.fi/inspiraatio-ja-ohjeet/diy-ohjeet/diy-cellon-3d-paneelista-tehosteseina/

Rakenna vanerista ja laudoista paneeliseinä bloggaja Maiju Sahan ohjeen mukaan https://www.k-rauta.fi/inspiraatio-ja-ohjeet/diy-ohjeet/diy-paneeliseina/

K-Raudan Habitare-osasto ja ajankohtaisia sisustusvinkkejä: https://www.k-rauta.fi/inspiraatio-ja-ohjeet/sisustusideoita/habitare/


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen