Syksyiset sisustusvinkit

Syksyllä illan hämärtyessä aikaisin ja sateen ropistessa ikkunaan lähes päivittäin moni haluaa käpertyä sohvan nurkkaan lukemaan kirjaa tai katsomaan elokuvaa. Valon vähentyessä kaivataan vähitellen enemmän värejä. Kodin tunnelmaa voi viritellä viihtyisämmäksi, jotta pimeästä vuodenajasta tulee kevyempi. Kesäistä sisustusta voi päivittää tekstiileillä syksyn tunnelmaan sopivammaksi. Illan hämärtyessä voi myös sytyttää muutaman kynttilän tunnelmaa luomaan. Vuodenaikojen vaikutus mielialaan on suuri, joten sisustustakin halutaan muuttaa kesän vaihduttua syksyyn. Kotiin voi lisätä syksyisiä värejä pilkahduksittain pieninä pintoina ja kauniissa yksityiskohdissa. Halutessaan voi maalata tehosteseinän syksyisellä värillä.

Tekstiilit

Syksyiseen sisustukseen kuuluu lämpimät, murretut sävyt. Värimaailmaa voidaan hakea syksyisestä luonnosta. Lämpimät sävyt sopivat hyvin lähes mihin tahansa sävyihin. Suomalainen koti on usein sisustettu valkoinen-musta-harmaa -väriyhdistelmillä, jolloin esimerkiksi verhojen ja sohvatyynyjen vaihtaminen päivittää koko huoneen ilmeen kokonaan toisenlaiseksi hetkessä. Syksyllä vaikkapa ruskea, oliivinvihreä ja tiilen punaiset sävyt tuovat rauhallista tunnelmaa.  Tummien värien kanssa korostevärinä toimii puhtaan valkoinen pienenä tehostavana yksityiskohtana. Myös keltaisen eri sävyillä voi tuoda piristystä syksyiseen värimaailmaan. Verhojen materiaali on paksumpi kuin keväällä ja kesällä. Syksyiseen kotiin sopivat myös samettiverhot, eivätkä ne tunnu liian raskailta. Halutessaan myös matot voi vaihtaa paksuihin villamattoihin, jotka luovat lämmintä ja pehmeää tunnelmaa. Sohvalle voi taitella viltin, joka on kätevä levittää jalkoja lämmittämään vaikkapa elokuvaa katsellessa. Muhkeat sohvatyynyt antavat ilmettä sohvalle, ja niitä on hyvä asetella selän tueksi tarvittaessa.

Sisustusesineet

Kynttilöillä saa helposti luotua valoa ja lämmintä tunnelmaa syksyiseen kotiin. Kynttiläasetelman voi laittaa olohuoneeseen sohvapöydälle tai keskelle ruokapöytää. Kynttilöitä voi polttaa omien mieltymysten mukaan vaikka läpi syksyn ja talven. Tuoksukynttilöiden mausteiset tuoksut luovat omaa tunnelmaansa, mikäli kodissa ei asu ketään tuoksuyliherkkää. Vaniljan ja kanelin tuoksut sopivat tunnelmalliseen joulunodotukseen. Ethän jätä kynttilöitä palamaan kun poistut kotoa. Lapsiperheessä turvallisinta on polttaa kynttilöitä korkean kynttiläastian suojissa, jolloin lapsi ei pääse vahingossa kaatamaan kynttilää eikä myöskään vahingossa viemään lelua liian lähelle liekkiä. Kynttilöille voi valita myös turvallisen pattereilla toimivan muovisen kynttilävaihtoehdon. Niissäkin liekki lepattaa lähes kuin aidossa kynttilässä. Vinkkejä kasveilla sisustamiseen voit lukea täältä.

Kattaus

Syksyllä on piristävää kattaa pöytä juhlavammin. Kankaiset lautasliinat tuovat omaa tunnelmaansa. Varsinkin viikonloppuisin on ihanaa laittaa ruokaa pitkän kaavan mukaan ja panostaa kattaukseen. Puuvillaiset lautasliinat tuovat arkeenkin juhlan tunnelmaa. Maljakkoon voi hakea syksyisestä luonnosta kaunista lisäpiristystä. Kuivuneet heinät tai pihlajan marjaisat oksat näyttävät kauniilta, kun niistä luo asetelman maljakkoon. Puutarhan kuivuneet kukkavarret voivat nekin olla karun kauniita ja juuri syksyn kattaukseen sopivia. Lasiset tuikkukipot kynttilöineen tuovat kattaukseen valoa ja pehmeyttä.

Pihakoristeet

Syksyllä lehtien pudottua puista piha saattaa näyttää karulta. Pihaa voi piristää oven lähistölle asetetuilla lyhdyillä, jotka toivottavat tulijan tervetulleeksi. Kanerva kestää pieniä pakkasia hyvin, joten siitä voi tehdä ruukkuun kauniin istutuksen. Värikkäällä ruukulla voi korostaa kanervan punavihreitä sävyjä. Kanervan kanssa sopii hyvin havut, joko oksina tai matalaksi jäävinä istutuksina. Oveen voi kiinnittää kranssiin, joko havuista tai oksista tehdyn tai kaupasta valmiina ostetun. Pihlajanmarjat, sammaleet ja jäkälät muodostavat yhdessä rauhallisen kokonaisuuden, jonka voi halutessaan koristella nauhalla.

Valaistus

Valaistuksen merkitys korostuu syksyllä. Pimeästä eteisestä on hankalaa löytää oikeat kengät. Kaunis valaisin viimeistelee kodin sisutuksen. Valaisimen pitää valaista tilaariittävästi, ellei se ole vain ylimääräisenä sisustuselementtinä. Lämminsävyinen valo lisää kodikasta tunnelmaa. Syksyllä voi olla tarpeen hakea lisäenergiaa kirjasvalolampun avulla. Aamulehteä lukiessa koko päivään saa aimo annoksen lisää energiaa. Syksyllä on ihanaa istuskella ja katsoa tulen räiskymistä takassa samalla kuumaa kaakaota juoden.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen