Miesten muotivallankumous

Herrasmiestyylistä on tulossa kansallisurheilua myös Suomessa. Miksi miehet haluavat nyt pukeutua paremmin kuin koskaan?

Tammikuun toisella viikolla se tapahtui taas. Firenzen kadut täyttyivät toinen toistaan paremmin istuvista puvuista, kiiltävistä nahkakengistä, ylellisistä parkatakeista ja tahrattomista lenkkareista.

Sisäänostajille ja muotitoimittajille suunnattu Pitti Uomo -muotitapahtuma kokosi yhteen maailman tyylikkäimmät ja parhaiten pukeutuneet miehet.

Tänä vuonna messuvieraiden joukossa oli poikkeuksellisen monta suomalaista, sillä Suomi oli tapahtuman teemamaa. Paikalle oli kutsuttu muotisuunnittelijoita Rolf Ekrothista Julia Männistöön sekä muotimerkkejä Teemu Muurimäen Formal Fridaysta perinteiseen pukuvalmistaja Turoon.

Vuodesta 1972 järjestetyistä messuista on viime vuosina tullut kansainvälisen huomion keskipiste, sillä miesten muoti elää suurta murrosta. Tyylikkäästä pukeutumisesta on tullut harrastus.

 

Pikkutakki on uuden herrasmiestyylin ykkösvaate.

Pikkutakki on uuden herrasmiestyylin ykkösvaate

 

”Miesten pukeutumiskulttuuri alkoi muuttua 2000-luvulla. Amerikkalainen muotisuunnittelija Rick Owens sai monet kiinnostumaan uudella tavalla goottityylistä. Ulkoiluvaatemerkki Woolrich lanseerasi Woolen Mills -malliston ja laittoi alulle perinteisiin nojaavan heritage-trendin”, Helsinki Design Schoolin suhdetoimintajohtaja ja opettaja Harri Kangas analysoi.

Viiden viime vuoden aikana trendi on Kankaan mukaan kiihtynyt entisestään. Hän työskenteli helsinkiläisen My o My Men -liikkeen sisäänostajana, kun miestenmuoti-innostus alkoi herätä Suomessa.

2000-luvun lopulla sosiaaliseen mediaan ilmestyi menswear-hashtag, joka kokosi pukeutumisinspiraatiota miehille. Kuvissa vilahteli räätälöityä sporttityyliä sekä klassisia pukuja, nahkakenkiä ja lierihattuja. Pian uusia miestenvaateliikkeitä alkoi avautua pitkin maailman muotipääkaupunkeja. Vuonna 2012 kiinnostus miesten pukeutumista kohtaan oli jo niin suurta, että Lontoon muotiviikot lanseerasi omat muotiviikkonsa miehille. Vuonna 2015 New York seurasi perässä.

SAND – Iver Slim fit -kauluspaita

SAND
Iver Slim fit -kauluspaita
139,00€
TURO – Leeds-liivi

TURO
Leeds-liivi
149,00€
Ted Baker London  – Sontro Semi Plain -housut

Ted Baker London
Sontro Semi Plain -housut
159,00€
TOMMY HILFIGER – Keagan-rannekello

TOMMY HILFIGER
Keagan-rannekello
219,00€
Pitti Uomo -miehet edustavat klassisen puvun uutta tulemista.

Uusi miestenmuoti on pitänyt sisällään monenlaisia tyylejä: athleisure katu-uskottavine urheiluvaatteineen, urbaanin metsurin look partoineen ja ruutupaitoineen, pelkästään mustiin urheiluvaatteisiin pukeutunut sporttigootti…

Pitti Uomo -miehet edustavat klassisen puvun uutta tulemista. Se tarkoittaa hyvin istuvaa pukua, jonka kanssa puetaan lenkkarit tai parkatakki. Nuoren polven suunnittelijat, kuten Pitti Uomoon osallistuneet Julia Männistö ja Rolf Ekroth, määrittelevät miestenvaatteita uusiksi lisäämällä niihin kirjailuja ja koristeellisia printtejä.

Yksi asia kuitenkin yhdistää kaikkia tämän hetken miesten muodissa näkyviä tyylejä. Ne nojaavat laadukkaisiin materiaaleihin ja käsityöhön.

”Miespukeutujaa kiinnostaa nykyään se, kuka vaatteen on tehnyt, missä se on valmistettu ja mistä materiaalista. Muodista ollaan kiinnostuneita samalla tavalla kuin vaikkapa ginistä, ruoasta tai moottoripyöristä. Suomessa muotia on pitkään pidetty hömppänä. Nyt miehet haluavat korostaa, että se ei ole hömppää vaan kulttuurin ja materiaalien tuntemusta”, Kangas sanoo.

Instagramissa pukeutumissivistystä tarjoavat esimerkiksi muodin yleismies Nick Wooster (@nickwooster), hänen tanskalaiskollegansa Frederik Lentz Andersen (@frederik_la), pikkutakkiaddikti Brian Sacawa (@hespokestyle), herrasmiesbloggaaja Matthew Zorpas (@matthewzorpas) ja räppäri Tinie Tempah (@tiniegram).

Her­ras­mie­hen han­kin­nat

Pikkutakki
Pikkutakki on uuden herrasmiestyylin ykkösvaate, eikä sitä tarvitse pukea yhteensopivien housujen kanssa. Se on parhaimmillaan yhdistettynä suoriin housuihin tai chinoihin.

Pukutennarit
Pukutyyli pehmenee tennareilla. Varmin valinta ovat tasapohjaiset, hillityn väriset klassikkotossut. Ne eivät näytä unohtuneen jalkaan juoksulenkiltä.

Nahkakengät
Harva asia tehdään tässä maailmassa sellaisella pieteetillä kuin hyvälaatuiset miesten nahkakengät. Siksi niissä käveleminen on nautinto.

Laatusukat
Pitti Uomo -miesten housunlahkeista vilkkuvat kenkien, housujen tai kravatin sävyyn täsmäävät sukat.

Rannekello
Herrasmies tarkistaa ajan rannekellostaan eikä kaivele puhelinta housuntaskusta. Silloin ei tule myöskään hairahduttua someen tai sähköpostin ääreen.

Miesten muotivallankumous


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa