Muoti on kaikille – tuo vaikka harrastuksesi esiin pukeutumisessasi

Tänä päivänä muoti ei tarkoita enää merkkiliikkeistä löytyvää pikamuotia, vaan hyvin persoonalliset pukeutumistyylitkin käsitetään muodiksi. Jokaisella on vapaus pukeutua mihin vain haluaa, kunhan ne omasta mielestään tuntuvat hyvältä.

Persoonan esiintuominen pukeutumisella on yksi asia, mutta toinen asia on miettiä, miten voisi esimerkiksi nykyaikaisia harrastuksia tuoda enemmän esiin pukeutumistyylissä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ratsastusta harrastavien tulisi aina pukeutua hevoskuvioituihin vaatteisiin. Nykyään keinoja on monia.

Tuo esiin peliharrastuksesi

Musta kuningatar -minisarja herätti taas ihmisten kiinnostuksen shakkia kohtaan. Samalla vanhoja videopelisarjoja pelataan taas enemmän kuin koskaan aikaisemmin, koska peliyritykset ovat julkaisseet niitä uudelleen. Pelaaminen on siis yhä enemmän valtavirran harrastus, koska samalla myös pelaajien keski-ikä on noussut yli 40 ikävuoden.

Se ei myöskään käsitä pelkästään videopelaamista tai shakkia, vaan rahapelaaminen on yhtä lailla erittäin suosittua Suomessa, jonka johdosta nettikasino NetBet -sivuston kaltaiset ulkomaiset pelipaikat ovat onnistuneet keräämään tuhansia suomalaisasiakkaita. Näin laaja-alainen harrastus voi hyvinkin näkyä sitten myös pukeutumisessa.

Varsinkin Aasiassa suosittu cosplay-tyyli on rantautunut myös Suomeen. Siinä pyritään pukeutumaan lähes samanlaiseksi kuin jokin peli- tai animehahmo, mutta sitä voi harrastaa lievemminkin. Erilaiset peruukit, meikkityylit ja hienot sarjakuvamaiset mekot ja hameet piristävät tyyliä.

Vintage-elämäntapa on suosittua

Kuuluuko harrastuksiisi vanhojen, tiettyinä vuosikausina käytettyjen esineiden keräily? Vintage-tavaroiden keräämisestä voi helposti muodostua koko elämän kattava tapa, joka näkyy myös vaatetuksessa. Kirpputorit ja vanhoja vaatteita myyvät vintage-erikoisliikkeet ovat täynnä hyväkuntoista vanhaa muotia.

Vuosikymmeniä sitten vaatteet valmistettiin kestämään pitkän käytön, joten kalliiltakin tuntuvan vaatekappaleen ostaminen on pitkällä aikavälillä kannattavaa. Tyyli täydentyy juuri oikeanlaisilla kampauksilla ja meikillä tai asusteilla. Vinkkejä kaikkiin näihin löytyy netistä videoina ja kuvina.

Rakastatko tiettyä väriä?

Joillekin tietyt värit ovat koko elämä. Se voi olla mikä vain mustasta pinkkiin tai siniseen, jolla sitten sisustetaan niin koti kuin vaatekomeron sisältö. Persoonallisen tyylin kruunaa juuri oikean väriset hiukset ja meikki, ehkäpä jopa autokin. Väripukeutumisen ei tarvitse olla kuitenkaan mauttoman tai synkän näköistä ja taitavasti tehtynä se on upeaa.

Elämän savannien cowboyt – nyt on teidän aikanne loistaa!

Ratsastusta harrastetaan paljon, mutta sen yhtenä alalajina on lännenratsastus. Sekin on rantautunut Atlantin toiselta puolelta Suomeen 1990-luvulla ja saanut hurjaa näkyvyyttä, etenkin laulaja Kari Vepsän taholta. Hevoskuiskaajaksikin nimetty Vepsä on osoittanut cowboy-tyylin sopivan suomalaisen miehenkin vaatetukseksi ja hyvin moni onkin innostunut asiasta.

Bootsit, stetsoni ja asianmukaiset farkut ja liivit kuuluvat jokaisen oikean elämän cowboyn varustukseen, ja niitä voidaankin nähdä katukuvassa. Lännenratsastusta harrastavien ei tulisi siis tyytyä niiden käyttöön pelkästään tallilla käydessä, vaan ne sopiva erinomaisesti arkiseksikin pukeutumiseksi. 

Tärkeintä on tuntea oma persoona

Pukeutumisen kannalta mielikuvitus voi olla vain rajana. Voit helposti välittää muille kiinnostuksen kohteesi, persoonasi ja harrastuksesi pelkästään pukeutumalla tyylillesi sopivalla tavalla. Tärkeintä on kuitenkin oppia tuntemaan oma tyyli tarpeeksi hyvin ja löytämään juuri siihen sopivaa vaatetusta.

Internet on täynnä hyviä vinkkejä ja niihin kannattaa tutustua. Samoin eri tyylien ympärille on muodostunut ryhmiä esimerkiksi sosiaaliseen mediaan, josta voit löytää samanhenkistä seuraa sekä apua tyylin kokoamiseen. Seuraa myös netin myyntisivustoja, josta voi löytyä kauppoja helpommin erilaisia vaatteita.

Tyylin löytäminen voi kestää vuosia

Oikeanlaisen ja itseäsi tyydyttävän tyylin löytäminen voi kestää jonkin aikaa. Sille kannattaakin antaa aikaa ja tehdä myös aktiivisesti tutkimus- ja muutostyötä. Älä kuitenkaan lannistu prosessin puolivälissä, vaan ole rohkea.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa