Näytös23 esitteli poikkeuksellisen korkeatasoista muotia – Suomen Tekstiili & Muoti palkitsi Elina Silinan kokoelman

Suomen Tekstiili & Muoti ry on jälleen kerran palkinnut kotimaisen muotiyhteisön lahjakkuutta ja luovuutta Aalto-yliopiston Näytös23-tapahtumassa. Finnish Textile & Fashion -palkinnon sai maisteriopiskelija Elina Silina.

Tämän vuoden palkinnon voitti maisteriopiskelija Elina Silina, jonka Daughter of the north -mallisto hurmasi tuomariston korkeatasoisella suunnittelullaan ja kestävillä materiaalivalinnoillaan. Tuomariston valinnassa painottuivat malliston käytettävyys sekä sen kestävyys erityisesti materiaalien ekologisuuden kannalta – mallistossa käytetty villa on peräisi paikallisesti kasvatetuista lampaista ja se on värjätty luonnonväreillä. Erittäin ammattitaitoinen, huoliteltu ja viimeistelty toteutus sekä kokoelman kaupallinen potentiaali vakuuttivat tuomariston. 

”Ennen kaikkea haluan onnitella edistyksellisiä, luovia ja innovatiivisia suunnittelijoita, joita meillä on ollut etuoikeus nähdä tässä muotinäytöksessä. Samalla kun he ovat esittäneet uusia tapoja ajatella muodin tulevaisuutta, he eivät ole unohtaneet menneisyyttään keskittyen ammattitaitoon, käsityötaitoon ja tekniikkaan”, totesi tuomariston puheenjohtaja Cecilie Thorsmark. ”Aalto-yliopisto on tunnettu erityisen luovasta ilmapiiristään, mutta nämä suunnittelijat vievät suomalaisen muotoilun uudelle tasolle ja luovat uusia merkityksiä toimialallemme. He ovat poikkeuksellisen jännittäviä tulevaisuuden johtajia, jotka tuovat raikkaita näkökulmia ja innovatiivisia ratkaisuja muodin kentälle!” 

Voittajan mallistoa kehuttiin myös kauniiksi ja yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, jossa oli selkeä konsepti. Näytös23-tapahtuman yhteydessä käydyissä keskusteluissa korostettiin kaikkien mallistojen monipuolisuutta ja mielenkiintoisia lähtökohtia suunnittelutyön taustalla.  

Erityisen huomionarvoista oli myös kandidaattitutkinnon suorittaneiden suunnittelijoiden upea panos, joka osoitti vahvaa ammattitaitoa, monipuolista materiaalien hyödyntämistä sekä erilaisia esteettisiä näkemyksiä ja tulkintoja vaatetukseen ja sen rooliin. Lisäksi kokoelmista heijastui vankka käsityötaito. 

Suomen Tekstiili & Muodilla oli tälläkin kertaa ilo saada tuomaristoksi erittäin korkeatasoinen ryhmä, jonka puheenjohtajana toimi Kööpenhaminan muotiviikkojen toimitusjohtaja Cecilie Thorsmark. Muina juryn jäseninä toimivat Nanso Groupin toimitusjohtaja Rita Holmberg, Gemicin perustaja Johannes Suikkanen, uniikeista iltapuvuistaan tunnettu muotisuunnittelija Teemu Muurimäki ja Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski

”Liitto haluaa palkita nuoria muotisuunnittelijalupauksia ja tätä kautta edistää kotimaisen muodin arvostusta Suomessa ja kansainvälisesti. Tästä on syntynyt vakiintunut toimintatapa ja olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme kootuksi jälleen erinomaisen ja erittäin ammattitaitoisen tuomariston”, sanoi liiton toimitusjohtaja Marja-Liisa Niinikoski. 

Tämä on järjestyksessään kolmas palkinto, jonka liitto jakoi tunnustuksena Aalto-yliopistosta valmistuville muotisuunnittelijoille. Aikaisempina vuosina Finnish Textile & Fashion -palkinnon ovat voittaneet Hanna-Lotta Hanhela ja Sofia Ilmonen.

Kuvat: Daughter of the north -mallisto | Suunnittelija: Elina Silina | Kuvaaja: Sofia Okkonen | Meikki: Jenny Jansson | Hiukset: Mikko Vainio

Tekstiilit ovat mukana meidän jokaisen arjessa, jokaisessa päivässä. Suomen Tekstiili & Muoti ry on alan etujärjestö, joka tarjoaa asiantuntijapalveluita, koulutusta ja tapahtumia. Neuvottelemme työehtosopimukset, joita noudattavat kaikki alan yritykset. Jäsenyrityksemme tuottavat muun muassa vaatteita ja asusteita, sisustustekstiilejä, teknisiä tekstiilejä ja kuitukankaita. Tärkein tavoitteemme on suomalaisen tekstiili- ja muotialan kestävä kehittyminen ja globaali menestyminen.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa