Asuntokauppa – Asuntoa ostamassa – muista ainakin nämä asiat

Asunnon ostaminen on yksi elämän suurimmista päätöksistä. Se vaatii huolellista harkintaa ja usein myös pitkäaikaista sitoutumista. Ennen asunnon ostoa on tärkeää miettiä omaa taloudellista tilannetta ja asumisen tarpeita. Selvitä, paljonko sinulla on varaa käyttää asuntoon ja muista huomioida myös tulevat asumiskustannukset, kuten yhtiövastike, remontit ja muut mahdolliset menot.

Asunnon sijainti ja alue

Sijainti on yksi tärkeimmistä tekijöistä asuntoa valittaessa. Mieti, millainen alue sinua kiinnostaa: haluatko asua kaupungin keskustassa, esikaupunkialueella vai maaseudulla? Tarkastele alueen palveluita, kuten kouluja, päiväkoteja, kauppoja ja julkisen liikenteen yhteyksiä. Alueen turvallisuus ja tulevaisuuden kehitysnäkymät ovat myös tärkeitä huomioon otettavia seikkoja.

Asunnon kunto ja tulevat remontit

Tarkista huolellisesti asunnon kunto ennen ostotarjouksen tekemistä. Onko asunnossa tehty äskettäin remontteja, ja millainen on taloyhtiön kunto ja tulevat remonttisuunnitelmat? Asunnon kunnon tarkastaminen voi vaatia asiantuntijan apua, joten harkitse kuntotarkastuksen teettämistä. Tämä voi säästää sinut yllättäviltä kustannuksilta tulevaisuudessa.

Asunnon rahoitus ja lainan saanti

Asunnon rahoittaminen vaatii usein lainan ottamista. Selvitä lainan saannin edellytykset ja mahdolliset korkotasot. On tärkeää ymmärtää oma maksukyky ja kuinka suuren lainan voit ottaa. Muista, että asuntolaina on pitkäaikainen sitoumus, ja sen takaisinmaksu voi kestää vuosikymmeniä. Tee realistinen suunnitelma lainan takaisinmaksusta.

Asunnonostajan muistilista

 1. Taloudellinen tilanne: Arvioi oma maksukyky ja budjetti.
 2. Sijainti: Mieti toivottu alue ja sen palvelut.
 3. Asunnon kunto: Tarkasta asunnon ja taloyhtiön kunto.
 4. Rahoitus: Selvitä lainamahdollisuudet ja korkotasot.
 5. Tulevat kustannukset: Huomioi remontit ja yhtiövastikkeet.
 6. Ostotarjous: Tee harkittu tarjous ja neuvottele hinta.
 7. Kuntotarkastus: Harkitse asiantuntijan tekemää tarkastusta.
 8. Kaupanteko: Varmista, että kaikki juridiset seikat ovat kunnossa.

Asunnon arvon kehitys

Asunnon arvon kehitys on tärkeä tekijä pitkässä aikavälissä. Mieti, millainen on alueen tulevaisuuden potentiaali ja miten se voi vaikuttaa asuntosi arvoon. Asunnon sijainti, taloyhtiön kunto ja alueen suosio ovat avainasemassa arvonkehityksen kannalta.

Tulevaisuuden suunnittelu

Asunnon osto ei ole vain hetken päätös, vaan se vaikuttaa elämääsi pitkälle tulevaisuuteen. Mieti, miten asunnon ostaminen sopii yhteen elämäntilanteesi ja tulevaisuuden suunnitelmasi kanssa. Onko perheenlisäystä suunnitteilla? Oletko mahdollisesti muuttamassa työn perässä? Tällaiset seikat on hyvä ottaa huomioon asuntoa ostaessa.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Yksi kommentti artikkeliin ”Asuntokauppa – Asuntoa ostamassa – muista ainakin nämä asiat”

Vastaa