Asuntolainan kilpailutus: Säästä rahaa ja löydä paras laina

Kun suunnittelet asunnon hankkimista ja tarvitset siihen rahoitusta, asuntolainan kilpailutus voi olla avain säästöihin. Tässä artikkelissa esittelemme asuntolainan kilpailutuksen käsitteen ja kuinka voit hyötyä siitä merkittävästi. Tavoitteenamme on auttaa sinua löytämään paras mahdollinen asuntolaina ja säästämään samalla rahaa.

Mikä on asuntolainan kilpailutus?

Asuntolainan kilpailutus tarkoittaa eri lainantarjoajien tarjoamien asuntolainojen vertailua ja kilpailuttamista. Tarkoituksena on löytää laina, joka tarjoaa edullisimmat korot ja parhaat ehdot juuri sinulle. Kilpailuttamalla asuntolainasi voit varmistaa, että et maksa liikaa korkoja ja muita lainakustannuksia.

Miksi kilpailuttaa asuntolaina?

Usein ihmiset ottavat ensimmäisen tarjouksen, jonka saavat pankiltaan tai muulta lainantarjoajalta. Tämä voi kuitenkin olla kallis virhe. Eri lainantarjoajilla on erilaisia korkoja ja ehtoja, ja kilpailuttamalla asuntolainan voit säästää merkittäviä summia. Säästöt voivat kertyä tuhansissa euroissa lainan elinkaaren aikana.

Kuinka kilpailutan asuntolainan?

Asuntolainan kilpailuttaminen on suhteellisen yksinkertainen prosessi, ja voit toteuttaa sen seuraavasti:

 1. Vertaile Lainantarjoajia: Aloita vertailemalla eri pankkien ja lainantarjoajien tarjoamia asuntolainoja. Tutki niiden korkoja, laina-aikoja ja muita ehtoja.
 2. Laske Kuukausierät: Hyödynnä lainalaskuria laskiaksesi eri lainojen kuukausierät. Tämä auttaa sinua hahmottamaan, minkä suuruista lainaa voit realistisesti maksaa.
 3. Pyydä Tarjouksia: Ota yhteyttä eri lainantarjoajiin ja pyydä heiltä kirjallisia lainatarjouksia. Muista tarkistaa kaikki mahdolliset kustannukset, kuten avausmaksut ja vakuutukset.
 4. Vertaa Tarjouksia: Kun olet saanut tarjoukset, vertaile niitä huolellisesti keskenään. Kiinnitä erityistä huomiota korkoihin ja muihin kustannuksiin.
 5. Valitse Paras Tarjous: Lopuksi valitse lainatarjous, joka tarjoaa sinulle edullisimmat ehdot ja sopii parhaiten taloudelliseen tilanteeseesi.

Kuinka säästää asuntolainassa kilpailuttamalla?

Asuntolainan kilpailuttaminen voi tuoda merkittäviä säästöjä. Tässä muutama vinkki, kuinka voit optimoida säästösi:

 1. Neuvottele Korkoja: Älä pelkää neuvotella lainan koroista. Usein lainantarjoajat ovat valmiita tarjoamaan parempia ehtoja, jos osoitat olevasi valmis kilpailuttamaan lainasi.
 2. Tutki Lainaehtoja: Lue huolellisesti lainan ehdot ja varmista, että ymmärrät ne täysin. Vältä mahdollisia piilokustannuksia ja epäselviä ehtoja.
 3. Seuraa Korkotasoja: Asuntolainojen korot voivat vaihdella ajan myötä. Pidä silmällä markkinoiden kehitystä ja harkitse lainasi uudelleenkilpailuttamista, jos korot laskevat.

Johtopäätös

Asuntolainan kilpailutus on älykäs tapa säästää rahaa ja löytää paras mahdollinen asuntolaina. Muista vertailla eri lainantarjoajia, neuvotella koroista ja tarkastella lainan ehtoja tarkasti. Näin voit varmistaa, että säästät huomattavasti lainan kustannuksissa ja teet viisaan päätöksen taloudellisen tulevaisuutesi kannalta.

Asuntolainan lyhennystavat – Miten valita itsellesi sopiva?

Asuntolainan lyhennystavan valinta on merkittävä päätös, kun olet ottanut asuntolainan. Oikean lyhennystavan valitseminen voi vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti ja kuinka paljon maksat lainaa takaisin. Tässä artikkelissa käymme läpi erilaiset asuntolainan lyhennystavat ja annamme vinkkejä niiden valintaan, jotta voit tehdä päätöksen, joka sopii parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseesi.

Tasalyhennys – varmuutta ja vakautta

Tasalyhennys on yksi yleisimmistä asuntolainan lyhennystavoista. Siinä lainan lyhennysmäärä pysyy samana koko laina-ajan. Aluksi suurempi osa kuukausierästä menee korkojen maksuun, ja vähitellen suurempi osuus kohdistuu lainan pääoman lyhentämiseen.

Tasalyhennyksen etuna on taloudellinen vakaus, sillä tiedät etukäteen kuukausierän suuruuden. Tämä helpottaa budjetointia ja antaa varmuutta lainan takaisinmaksusta. Tasalyhennystapa sopii erityisesti niille, jotka haluavat pitää taloutensa ennakoitavana.

Annuitettilaina – tasainen kuukausierä

Annuitettilaina on toinen yleinen asuntolainan lyhennystapa. Siinä kuukausittainen lyhennysmäärä pysyy samana koko laina-ajan. Erona tasalyhennykseen on se, että annuiteetissa kuukausittainen erä sisältää sekä koron että pääoman osuuden. Aluksi suurempi osa erästä menee korkojen maksuun, mutta lainan pääoman lyhentyessä koron osuus pienenee, ja pääoman osuus kasvaa.

Annuitettilaina takaa tasaisen kuukausierän, mikä helpottaa talouden suunnittelua. Tämä lyhennystapa sopii niille, jotka haluavat ennakoitavuutta ja tasaista maksutahtia. Annuiteettilaina voi olla hyvä vaihtoehto erityisesti silloin, kun korot ovat alhaisella tasolla.

Kiinteä- ja muuttuva korko – kumpi valita?

Lainan korkotyyppi vaikuttaa myös lainan lyhennykseen. Voit valita joko kiinteän tai muuttuvan koron. Kiinteä korko pysyy samana koko laina-ajan, kun taas muuttuva korko vaihtelee markkinakoron mukaan.

Kiinteä korko antaa ennakoitavuutta ja suojaa korkojen nousulta. Se sopii niille, jotka haluavat pitää kiinni samasta kuukausierästä riippumatta markkinoiden muutoksista. Muuttuva korko puolestaan voi olla edullisempi vaihtoehto alhaisilla koroilla, mutta se tuo mukanaan riskin korkojen noususta.


Tiesitkö, että Pikasiirto on uusi maksupalvelu, joka mahdollistaa rahan siirtämisen kotimaisten pankkitilien välillä reaaliaikaisesti. Pikasiirto on käytössä kaikissa Suomen pankeissa, ja se on maksuton kaikille asiakkaille.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Yksi kommentti artikkeliin ”Asuntolainan kilpailutus: Säästä rahaa ja löydä paras laina”

Vastaa