Häiden suunnittelu ja budjetti

häät
häät

Häiden suunnittelu alkaa usein budjetin määrittelyllä. Hääbudjetin suuruus vaikuttaa kaikkeen juhlapaikasta tarjoiluihin ja ohjelmanumeroihin. Pienellä budjetilla keskitytään olennaiseen ja luovuuteen, kun taas suurella budjetilla voidaan toteuttaa näyttäviä ja yksityiskohtaisia juhlia.

Pienemmän budjetin häät eivät automaattisesti tarkoita kompromisseja juhlan laadussa. Tärkeää on priorisoida ne asiat, jotka ovat hääparille kaikkein merkityksellisimpiä. Esimerkiksi juhlapaikan, tarjoilun ja valokuvauksen valinnat voivat määrittää suuren osan budjetista.

Ökyhäät

Ökyhäät ovat täysin vastakohta budjettihäille. Näissä juhlissa panostetaan maksimaalisesti kaikkeen, ja hääbudjetti voi kohota hyvinkin korkeaksi. Tällaiset häät sisältävät usein ylellisiä elementtejä, kuten eksklusiivisia juhlapaikkoja, kuuluisia esiintyjiä ja kustomoituja yksityiskohtia.

Ökyhäissä tavoitteena on luoda unohtumaton ja ylellinen kokemus hääparille ja heidän vierailleen. Budjetti mahdollistaa unelmien toteuttamisen ilman kompromisseja, ja usein juhlien järjestelyihin palkataan ammattilaisia varmistamaan, että kaikki sujuu täydellisesti.

Budjettihäiden suunnittelu

Budjettihäiden suunnittelussa keskitytään siihen, miten toteuttaa toiveet rajoitetuin varoin. Tärkeää on tehdä fiksuja valintoja ja keskittyä siihen, mikä on olennaista. Esimerkiksi häämekko voi olla second hand -kaupasta tai kukat voivat olla itse kerättyjä.

Vaikka budjetti olisi pieni, ei se tarkoita, että juhla olisi vähemmän merkityksellinen. Omatekoiset koristeet, pienempi vieraslista ja edullisemmat tarjoiluvaihtoehdot voivat auttaa pitämään budjetin hallinnassa, samalla kun luodaan unohtumaton päivä.

Ökyhäiden erityispiirteet

Ökyhäissä panostetaan usein suureen näyttävyyteen ja luksukseen. Tällaiset juhlat saattavat sisältää räätälöityjä hääpukuja, ammattilaisten suunnittelemia koristeluja ja gourmet-tason tarjoiluja. Juhlapaikkana voi olla linna tai muu eksklusiivinen tila.

Vieraiden kokemus on myös tärkeässä roolissa ökyhäissä. Tarjolla voi olla esimerkiksi uniikkeja cocktaileja, live-musiikkiesityksiä ja jopa ilotulituksia. Nämä elementit vaativat merkittävän budjetin, mutta ne myös varmistavat, että juhla jää kaikkien mieleen.

Keskivertohäät

Monet hääparit päätyvät järjestämään häät, jotka sijoittuvat budjettihäiden ja ökyhäiden välimaastoon. Nämä keskivertohäät yhdistävät budjettitietoisuuden ja unelmien toteuttamisen. Juhlassa voi olla sekä itse tehtyjä että ammattilaisten toteuttamia osioita.

Keskivertohäissä on tärkeää löytää tasapaino eri elementtien välillä. Esimerkiksi hääpuku voi olla suunnittelijalta, mutta koristeet tehdään itse. Vieraslistan koko voidaan myös sovittaa budjetin mukaiseksi, valiten joko pienempi juhla läheisimmille tai suurempi tilaisuus isommalle joukolle.

Häiden budjetin suunnittelu

Häiden budjetin suunnittelussa ensimmäinen askel on kokonaisbudjetin määrittely. Tämän jälkeen budjetti jaetaan eri osa-alueisiin, kuten juhlapaikka, tarjoilut, pukeutuminen, kukat ja valokuvaus. On tärkeää pysyä asetetussa budjetissa, jotta vältytään taloudellisilta yllätyksiltä.

Häiden suunnittelussa on hyvä varautua myös odottamattomiin menoihin. Puskurirahasto voi auttaa kattamaan yllättäviä kuluja. Lisäksi on suositeltavaa vertailla palveluntarjoajien hintoja ja etsiä parhaita tarjouksia.

Häiden budjettilistaus

Tässä on yleinen budjettilistaus häiden eri osa-alueista:

 1. Juhlapaikka ja koristelu
 2. Tarjoilut
 3. Hääpuku ja asusteet
 4. Sulhasen puku
 5. Valokuvaus ja/tai videokuvaus
 6. Kukat ja koristeet
 7. Kutsukortit ja muu painotuotteet
 8. Musiikki ja ohjelma

Jokainen osa-alue voi vaihdella kustannuksiltaan riippuen valinnoista ja tarpeista.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa