Koirat ja sisustus

Koirat ovat olennainen osa monien ihmisten perhettä, ja niiden tarpeiden huomioiminen kodin sisustuksessa voi parantaa sekä koiran että omistajan elämänlaatua. Kodin sisustaminen koiraystävällisellä tavalla ei tarkoita tyylin tinkimistä. Sen sijaan se voi olla mahdollisuus yhdistää käytännöllisyys ja esteettisyys uudella ja luovalla tavalla.

Yksi tärkeimmistä näkökohdista koiraystävällisessä sisustuksessa on valita materiaalit, jotka kestävät koiran kynsiä ja turkin aiheuttamaa kulumista. Kankaat ja materiaalit, kuten mikrokuitu ja nahka, ovat hyviä vaihtoehtoja, koska ne ovat helppoja puhdistaa ja kestävät paremmin koiran käyttöä. Lisäksi on tärkeää miettiä, miten sisustus voi edistää koiran hyvinvointia. Esimerkiksi pehmustetut lepopaikat ja esteettömät kulkuväylät ovat tärkeitä. Jos koirana on saksanpaimenkoira tai vaihtoehtoisesti vaikkapa cockerspanieli ovat vaatimukset luonnollisesti erilaiset.

Turvallisuus ja mukavuus

Turvallisuus on tärkeä tekijä, kun suunnitellaan koiraystävällistä sisustusta. Esimerkiksi sähköjohdot ja pienet esineet, jotka voivat olla vaarallisia nieltäessä, tulisi sijoittaa niin, että koira ei pääse niihin käsiksi. Samoin lattiamateriaalin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Liukkaat lattiat voivat olla vaarallisia varsinkin vanhemmille koirille, joten karkeampi pinta voi olla parempi vaihtoehto.

Mukavuuden kannalta on tärkeää huomioida koiran tarpeet lepoa varten. Esimerkiksi omistetut lepopaikat, kuten koiranpeti tai pehmeä matto, voivat tehdä kodista paljon viihtyisämmän lemmikille. Lisäksi voi harkita ikkunalautojen tai muiden alustojen muokkaamista niin, että koira voi mukavasti tarkkailla ulkomaailmaa.

Säilytys ja järjestys

Koiratarvikkeiden säilytys ja järjestys ovat myös tärkeitä tekijöitä koiraystävällisessä sisustuksessa. Ruoka- ja vesikupit kannattaa sijoittaa helposti puhdistettavalle alueelle, ja niiden ympärille voi harkita roiskeita estäviä alustoja. Lisäksi lelujen, talutushihnojen ja muiden tarvikkeiden säilyttämiseen kannattaa varata oma paikkansa, jotta ne eivät loju epäjärjestyksessä ympäri kotia.

Lemmikkien hoitotarvikkeille, kuten harjoille, shampoille ja trimmausvälineille, on myös hyvä varata oma säilytyspaikkansa. Näin ne ovat helposti saatavilla, mutta eivät vie tarpeetonta tilaa arkielämässä. Säilytysratkaisut voivat olla myös osa sisustusta, esimerkiksi tyylikkäät säilytyslaatikot tai -korit voivat sopia hyvin muuhun sisustukseen.

Oma etätyöpiste? Kun suunnittelet remonttia, ammattilaisen apu voi olla korvaamatonta. Olipa kyseessä sitten pieni pintaremontti, kylpyhuoneen uudistus tai koko talon kunnostus, kokeneen ammattilaisen palkkaaminen takaa, että työ suoritetaan korkealaatuisesti, tehokkaasti ja turvallisesti. Ammattilaiset tuovat mukanaan paitsi asiantuntemuksensa ja kokemuksensa, myös tietämyksen rakennusmääräyksistä ja -standardeista. Remppatori auttaa löytämään sopivat tekijät sopivaan hintaan – kokeile palvelua suoraan tarpeeseen.

Koiraystävälliset sisustuselementit

Koiraystävällisen kodin sisustuksessa voidaan hyödyntää monenlaisia elementtejä. Esimerkiksi seinille ripustettavat kuvat koirista tai koiraiheiset taideteokset voivat tuoda persoonallisuutta ja lämpöä sisustukseen. Myös koiran lempilelujen tai -tarvikkeiden esillepano voi olla osa kodin sisustusta.

Pienet yksityiskohdat, kuten koiran nimellä varustetut astiat tai personoidut lemmikkipeitot, voivat myös olla kiva lisä kotiin. Ne osoittavat, että lemmikki on tärkeä perheenjäsen, ja tuovat samalla kodikkuutta sisustukseen. Väri- ja tyylivalinnat voidaan sovittaa yhteen sekä kodin että lemmikin tarvikkeiden kanssa.

Aiheeseen liittyvä listaus

Kun mietitään koiraystävällistä sisustusta, on hyvä ottaa huomioon seuraavat seikat:

 1. Kestävät ja helposti puhdistettavat materiaalit
 2. Koiran turvallisuuden varmistaminen
 3. Lepopaikkojen järjestäminen
 4. Liukkaiden lattiapintojen välttäminen
 5. Koiratarvikkeiden säilytys ja järjestys
 6. Vesikuppien ja ruokailualueiden sijoittaminen
 7. Lemmikkien hoitotarvikkeiden säilytyspaikka
 8. Sisustuselementtien valinta koiraystävällisesti

Koiran viihtyvyys ja aktiviteetit

Koiran viihtyvyys on tärkeä osa koiraystävällistä sisustusta. Aktiviteetit, kuten lelut ja pelit, voivat pitää koiran mielen virkeänä ja estää tuhoisaa käytöstä. Monet koirat nauttivat myös erilaisista älypeleistä, jotka stimuloivat niiden aivoja. Nämä lelut ja pelit voidaan integroida osaksi sisustusta, esimerkiksi säilyttämällä niitä tyylikkäissä säilytysratkaisuissa.

Lisäksi on tärkeää varmistaa, että koira pääsee riittävästi ulos ja liikkuu säännöllisesti. Tämä ei ole vain hyväksi koiran fyysiselle terveydelle, vaan se myös auttaa pitämään kodin siistimpänä, kun koira pääsee purkamaan energiaansa ulkona.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa