Lainamarkkinat – ja oman lainantarpeen laskeminen

Lainamarkkinat tarjoavat monia erilaisia lainavaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin ja tilanteisiin. Ennen lainan ottamista on tärkeää arvioida oma lainantarve ja laskea, kuinka paljon rahaa tarvitset ja kuinka paljon voit lainata. Itseasiassa sinulla on pikavippi heti saatavilla ja vielä kilpailutettuna useamman lainoittajan kautta samalta sivulta.

Tässä on muutamia vinkkejä oman lainantarpeen laskemiseen:

 1. Määritä lainan käyttötarkoitus: Mieti, mihin tarkoitukseen tarvitset lainaa. Onko kyseessä esimerkiksi asuntolaina, autolaina tai kulutusluotto?
 2. Selvitä tarvittava lainasumma: Selvitä, kuinka paljon rahaa tarvitset lainaksi. Muista ottaa huomioon lainan kokonaiskustannukset, kuten korot ja palkkiot.
 3. Arvioi maksukyky: Arvioi oma maksukykysi ja kuinka paljon voit maksaa takaisin kuukausittain. Huomioi myös muut kuukausittaiset kulut, kuten asumis-, ruoka- ja terveyskulut.
 4. Vertaa eri lainatarjouksia: Vertaa eri lainatarjouksia ja valitse laina, joka tarjoaa parhaan kokonaiskustannuksen ja joka sopii omaan taloustilanteeseen.

On tärkeää, että lainaa harkitessa otetaan huomioon myös mahdolliset tulevaisuuden muutokset taloustilanteessa. Laina kannattaa suunnitella siten, että sen takaisinmaksu onnistuu myös mahdollisessa muuttuneessa tilanteessa.

Lainamarkkinat elävät hetkessä

Lainamarkkinat tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja, joten ennen lainan ottamista on tärkeää tutustua eri vaihtoehtoihin ja valita omaan tilanteeseen sopiva laina. Muista myös vertailla eri lainojen kokonaiskustannuksia ja arvioida oma maksukykysi.

Oman arjen mitoittaminen omiin tuloihin

Oman arjen mitoittaminen omiin tuloihin on tärkeä taito, joka auttaa hallitsemaan omaa taloutta ja välttämään velkaantumista. Tässä on muutamia vinkkejä oman arjen mitoittamiseen omiin tuloihin:

 1. Tee budjetti: Tee realistinen budjetti, jossa otat huomioon kaikki tulot ja menot. Tarkista säännöllisesti, kuinka hyvin budjettisi vastaa todellisuutta.
 2. Priorisoi kulut: Priorisoi kulut sen mukaan, mikä on tärkeintä. Tärkeimmät kulut ovat yleensä asuminen, ruoka, terveydenhuolto ja kuljetus. Muita menoja, kuten viihde ja harrastukset, voi rajoittaa tarvittaessa.
 3. Vältä velkaantumista: Vältä velkaantumista pitämällä kulut kohtuullisina ja suunnittelemalla taloutta pitkäjänteisesti. Älä ota uusia velkoja, ellei se ole ehdottoman välttämätöntä.
 4. Hanki lisätuloja: Hanki tarvittaessa lisätuloja. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi lisätyötä, freelancer-työtä tai sijoitustoimintaa.
 5. Säästä rahaa: Säästä rahaa, kun mahdollista. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi kulutustottumusten muuttamista, edullisempien tuotteiden valitsemista tai energiatehokkuuden parantamista.
 6. Osta tarpeen mukaan: Osta vain tarpeen mukaan ja vältä turhia hankintoja. Mieti tarkkaan, tarvitsetko todella kyseistä tuotetta ja kannattaako se hankkia juuri nyt.

Oman arjen mitoittaminen omiin tuloihin on tärkeää, jotta talous pysyy hallinnassa ja velkaantuminen vältetään. Tee realistinen budjetti ja priorisoi kulut sen mukaan, mikä on tärkeintä. Hanki tarvittaessa lisätuloja ja säästä rahaa, kun mahdollista. Muista myös ostaa vain tarpeen mukaan ja välttää turhia hankintoja.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

2 kommenttia artikkeliin ”Lainamarkkinat – ja oman lainantarpeen laskeminen”

Vastaa