Lempeän luonnollinen IKEA VÅRDANDE -mallisto uudistaa ja energisoi arkirutiineja

IKEA on työskennellyt useita vuosia sosiaalisten yrittäjien kanssa luodakseen parempaa arkea heikommassa asemassa oleville. Vuonna 2012 IKEA aloitti yhteistyön viiden aasialaisen sosiaalisen yrityksen kanssa, ja tämän yhteistyön tavoitteena on parantaa alueella olevien ihmisten elämää tarjoamalla heille pitkäaikaista työtä luonnonmukaisten ja kestävämmin tuotettujen materiaalien parissa. Tuloksena syntyi aasialaisista perinteistä ammentava VÅRDANDE-erikoismallisto, jonka lempeän luonnollisissa tuotteissa korostuu käsityöläishenki.

Vastuullisuus ja ihmisten hyvinvointi ympäri maailmaa ovat IKEA-konsernin tärkeimpiä teemoja. Tämä näkyy vahvasti myös tuote-elinkaaressa aina raaka-aineiden hankinnasta valmiiden tuotteiden käyttöön. Yhdessä viiden Intiassa, Vietnamissa, Thaimaassa ja Bangladeshissa sijaitsevan sosiaalisen yrityksen kanssa IKEA on luonut tuotteita, joiden valmistaminen tuo vakautta ja reiluja työoloja monille heikommassa asemassa oleville ihmisille ympäristöarvoja unohtamatta. VÅRDANDE-mallisto on yhteistyön tuloksista ensimmäinen, joka tulee saataville maailmanlaajuisesti. Sen tuotteet kannustavat ottamaan aikaa ja tilaa itselle sekä tekemään pieniä muutoksia arjen rutiineihin.

Hitailla hetkillä lisää energiaa arkeen

On tärkeää pitää huolta itsestään, mutta arjen kiireiden keskellä se välillä unohtuu. Mitä jos alkaisimmekin tehdä pieniä muutoksia arkirutiineihimme ja keskittyisimme omaan hyvinvointiimme aina silloin tällöin pitkin päivää? Intialaisesta jaipur-viltistä inspiraationsa saanut VÅRDANDE-huopa on erinomainen hetkiin, joissa hetken käpertyminen sohvan nurkkaan on paikallaan. Ja jos hetki vaihtuukin kahdeksi, voi löhöilyn sijaan valita vaikkapa meditaatioharjoitukset raikkaalla roosanvärisellä VÅRDANDE-joogamatolla.

Herättelevää suihkua arvostaville mallistosta löytyy myös pehmeä ja kevyt kimono, johon yksinkertaisen kaunis kirjonta tuo virtaviivaisuutta. Yhdistä se samanhenkiseen vohveli- ja froteekankaiseen pyyhkeeseen ja vedä syvään henkeä. Kaikki yllä mainitut tuotteet on valmistettu kokonaan puuvillasta, joka on joko kierrätettyä tai jonka kasvattamiseen on käytetty vähemmän vettä, lannoitteita tai torjunta-aineita.

Kodinsäilytyksen puolella VÅRDANDE-malliston helmi on uusiutuvasta juuttikuidusta käsin valmistettu säilytyskori. Sen yläosan aaltoileva juuttinauha on kuin kruunu, jota täydentää harmoninen kaksivärinen alaosa. Kori on kooltaan reilu, joten se sopii mainiosti esimerkiksi tyynyjen ja vilttien säilytykseen. Säilytyskorin ilme toistuu myös VÅRDANDE-ruukussa, jossa juutista valmistetun ulkopuolen sisällä on vedenpitävä sisäosa. Ruukku on saatavilla kahdessa koossa.

Palauttava yhteys luontoon

Luonto ja kokonaisvaltainen hyvinvointi kulkevat käsi kädessä, ja moni hakeutuukin luonnonhelmaan rauhoittumaan. Yksi VÅRDANDE-malliston tavoitteista on edesauttaa tätä luonnon, aistien ja hyvinvoinnin välistä symbioosia. Arkipäivän palauttava piknik onnistuu leppoisasti, kun eväät kulkevat mukana kahvallisissa VÅRDANDE-kantokoreissa. Nämä kevyet korit on valmistettu juutista, ja isomman mallin lokerot helpottavat tavaroiden järjestelyä. Puuvillaiseen VÅRDANDE-kassiin taas mahtuu niin avaimet, puhelin kuin lompakkokin – tässäkin tuotteessa on joogamatolle tai pyyhkeelle oma käytännöllinen taskunsa.

Silmää ja korvaa puolestaan hivelee tuulikellomainen VÅRDANDE-riippukoriste, joka on tehty kekseliäästi kuivatuista hedelmäkupeista. Kun kupit osuvat toisiinsa, luovat ne miellyttävää ääntä tuoden mieleen simpukoiden yli soljuvat aallot.

Uusi mallisto saapuu myymälöihin ja verkkokauppaan elokuun aikana.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa