Miten sinä voit säästää omissa osamaksu- ja lainakuluissa kuukausittain

Useat meistä käyttävät osamaksuja ja lainoja erilaisten hankintojen rahoittamiseen. Nämä rahoitusvaihtoehdot voivat kuitenkin tuoda mukanaan korkeita korkoja ja muita kuluja, jotka voivat rasittaa taloutta. Onneksi on olemassa useita tapoja, joilla voit säästää osamaksu- ja lainakuluissa kuukausittain. Tässä artikkelissa jaamme muutamia hyödyllisiä vinkkejä.

1. Vertaile eri lainoja ja osamaksutarjouksia

Ennen kuin sitoudut mihinkään osamaksuun tai lainaan, tee kattava vertailu eri tarjouksista. Eri rahoituslaitoksilla ja myyjillä voi olla erilaisia korkoja, maksuja ja ehtoja. Vertaile eri vaihtoehtoja ja valitse se, joka tarjoaa sinulle alhaisimman koron ja kohtuulliset ehdot. Näin voit säästää merkittävästi kuluissa pitkällä aikavälillä.

2. Neuvottele korkoja ja maksuehtoja

Joissain tapauksissa voit neuvotella paremmista koroista ja maksuehdoista. Jos olet luotettava asiakas ja sinulla on hyvä luottopiste, ota rohkeasti yhteyttä rahoituslaitokseen tai myyjään ja pyydä alhaisempaa korkoa tai joustavampia maksuehtoja. He saattavat olla valmiita tekemään muutoksia, jotta voit saada paremmat ehdot.

3. Tee ylimääräisiä maksuja aina kun mahdollista

Lainan maksaminen voi olla pitkäaikainen sitoumus, joka saattaa sisältää korkoja ja muita kuluja. Kuitenkin, jos sinulla on mahdollisuus tehdä ylimääräisiä maksuja, se voi olla erinomainen tapa säästää kuluissa ja lyhentää velkaa nopeammin. Tässä artikkelissa tarkastelemme, miksi ylimääräisten maksujen tekeminen on hyödyllistä ja miten voit hyödyntää sitä oman lainanmaksusi yhteydessä.

Miksi ylimääräiset maksut ovat hyödyllisiä?

Ylimääräisten maksujen tekeminen lainanmaksun yhteydessä voi tarjota useita etuja:

 1. Säästöt korkokuluissa: Jokainen ylimääräinen maksu vähentää lainan pääomaa, mikä puolestaan pienentää tulevia korkokuluja. Pienentynyt pääoma tarkoittaa, että maksat vähemmän korkoa pitkällä aikavälillä ja säästät rahaa lainan kokonaiskustannuksissa.
 2. Nopeampi velan lyhentäminen: Ylimääräiset maksut auttavat sinua lyhentämään velkaa nopeammin. Kun lyhennät velkaa nopeammin, vapautat itsesi velan taakasta ja saavutat taloudellisen vapauden aiemmin.
 3. Parannettu luottotilanne: Kun maksat lainan nopeammin, parannat luottotietojasi. Tämä voi auttaa sinua saamaan parempia lainaehtoja tulevaisuudessa, jos tarvitset uutta rahoitusta esimerkiksi asunnon ostoon tai muuhun merkittävään hankintaan.

Miten voit hyödyntää ylimääräisiä maksuja?

 1. Tarkista lainaehtosi: Ennen ylimääräisten maksujen tekemistä, tarkista lainaehtosi ja varmista, että sinulla ei ole ennenaikaisen takaisinmaksun maksuja tai muita rajoituksia. Joissain lainoissa ylimääräisistä maksuista saatetaan veloittaa erillinen maksu, joten on tärkeää selvittää tämä etukäteen.
 2. Luo budjetti: Laadi tarkka budjetti, joka sisältää kaikki kuukausittaiset kulut, mukaan lukien lainanlyhennykset. Analysoi talouttasi ja katso, kuinka paljon ylimääräisiä varoja voit sijoittaa lainanmaksuun joka kuukausi.
 3. Priorisoi ylimääräiset maksut: Jos sinulla on useita lainoja, priorisoi ylimääräisten maksujen tekeminen. Keskity ensin korkeakorkoisiin lainoihin tai niihin, joissa on pienempi pääoma jäljellä. Näin voit saavuttaa nopeampia tuloksia ja nähdä konkreettisia säästöjä kuluissa.
 4. Hyödynnä ylimääräisiä tuloja: Mikäli saat ylimääräisiä tuloja esimerkiksi bonuksina, palkankorotuksina tai veronpalautuksina, harkitse näiden käyttämistä ylimääräisten maksujen tekemiseen. Tämä auttaa sinua hyödyntämään odottamattomia rahavirtoja velan lyhentämiseen.
 5. Seuraa edistymistäsi: Pidä kirjaa ylimääräisten maksujen vaikutuksesta lainanmaksuun. Seuraa edistymistäsi ja huomaa, kuinka velan pääoma pienenee ja korkokulut vähenevät ajan myötä. Tämä voi toimia motivaationa jatkaa ylimääräisten maksujen tekemistä.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että ylimääräiset maksut eivät sovi kaikille taloudellisille tilanteille. Ennen ylimääräisten maksujen tekemistä harkitse taloudellista tilannettasi ja varmista, että sinulla on riittävästi hätärahastoa ja kykyä kattaa muut taloudelliset velvoitteet. Keskustele tarvittaessa rahoitusalan ammattilaisen kanssa saadaksesi henkilökohtaista neuvontaa ja varmistaaksesi, että ylimääräiset maksut sopivat taloudelliseen suunnitelmaasi.

Ylimääräiset maksut lainanmaksussa voivat auttaa sinua säästämään kuluissa, lyhentämään velkaa nopeammin ja parantamaan taloudellista tilannettasi. Tee huolellista suunnittelua ja käytä ylimääräisiä varoja järkevästi velan vähentämiseen. Muista, että jokainen ylimääräinen maksu tuo sinut lähemmäs taloudellista vapautta ja vähentää taloudellista stressiä pitkällä aikavälillä.

4. Vältä uusia osamaksuja ja lainoja

Vältä uusien osamaksujen ja lainojen ottamista, ellei se ole välttämätöntä. Jokainen uusi velka tuo mukanaan uusia korkoja ja kuluja, jotka voivat kasvattaa kuukausittaisia kustannuksia. Pyri säästämään rahaa etukäteen ja harkitse tarkkaan ennen uusien sitoumusten ottamista.

5. Tee talousarvio ja seuraa menoja tarkasti

Laadi realistinen talousarvio, joka sisältää kaikki kuukausittaiset kulut, mukaan lukien osamaksut ja lainanlyhennykset. Seuraa tarkasti menoja ja pidä huolta, että pysyt budjetissa. Tämä auttaa sinua hallitsemaan talouttasi paremmin ja välttämään ylimääräisiä kuluja.

Noudattamalla näitä vinkkejä voit säästää osamaksu- ja lainakuluissa kuukausittain ja vähentää taloudellista stressiä. Tärkeintä on olla tietoinen omasta taloustilanteestaan, tehdä vertailuja ja tehdä järkeviä päätöksiä rahoitusvelkojen suhteen. Muista, että pienetkin säästöt voivat kertyä suuriksi säästöiksi pitkällä aikavälillä.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa