Mökkilaiturista kasvoi uusi kesäkeidas

Monen kesämökin etu- tai takapihaa komistaa iso terassi. Ja entistä useammin sen jatkeena on näyttävä, monikäyttöinen ja kovatkin myräkät kestävä laatulaituri.

Koronan myötä kesämökeillä on vietetty aiempaa enemmän aikaa. Samalla monelle mökkiläiselle on iskenyt innostus investoida sen varustukseen ja käyttömukavuuteen.

Terassien lisäksi uusiksi on laitettu myös laiturit, jotka ovat entistä näyttävämpiä ja monikäyttöisempiä.

– Ilmiö on näkynyt selvästi meilläkin. Vanhojen ja lahonneiden laitureiden tilalle on hankittu selvästi aiempaa isompia kokonaisuuksia, jotka toimivat terassin jatkeina ja kesäkeitaina. Samalla veneille voidaan tehdä kokonaan oma rantautumispaikka, kertoo hirvensalmelaisen Suomen Laatulaiturin toimitusjohtaja Juha Hytönen.

Samalla kaiken digitalisoituminen ja mobiliuden lisääntyminen ovat mahdollistaneet jopa onnenpelien pelaamisen laiturilta käsin sekä television ja suoratoiston ohjelmien seuraamisen.

Kaikki lähtee suunnittelusta

Laiturinteossa luotetaankin vaatimusten noustessa entistä enemmän ammattilaisten apuun. Hytösen mukaan kaikki lähtee huolellisesta suunnittelusta, jossa käydään läpi käyttötarve, budjetti, rannan ja tontin muoto sekä vesistön pinnanvaihtelut eri vuodenaikoina.

Laatulaituri toimittaa tuotteensa vaivattomasti avaimet käteen -periaatteella.

– Laituri on pitkäaikainen sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin käyttömukavuudessa ja mökin myyntiarvossa, Hytönen tähdentää.

Uutta kesämökkiä rakentavia hän muistuttaa siitä, ettei laiturintekoa kannattaa jättää projektin loppusuoralle.

– Kun kaivinkone saadaan tontille heti mökkiprojektin alussa, sujuu asennus sekä ranta-alueen ruoppaus ja kunnostus vaivattomasti, Hytönen toteaa.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa