Muoti 2022

Vuosi 2022 on jälleen olevinaan erityinen vuosi muodin trendeissä, mutta mitä tämä vuosi oikeasti on tuomassa trendien aallonharjoille, ja löytyykö sieltä jotain mitä kiinnostaa sinua? Kokosimme tähän muutamasta eri lähteestä erilaisia mielenkiintoisia vuoden 2022 muotiasioita sinulle luettavaksi ja tutustustavaksi.

Kevät ja sen lämpimät tuulevat ovatkin kaikessa orastavassa kukoistuksessaan otollista aikaa inspiroitua ja innostua uudesta. Käytä kevätvalon mukana nouseva luovuutesi hyödyksi myös pukeutumisen puolella ja poimi trendien joukosta matkaasi itseäsi eniten kiinnostavimmat. Niillä piristät omaa persoonallista tyyliäsi koko tulevan sesongin ajan.

Matalat housut

Kaksituhattaluvun alun housusiluetit ovat palanneet isosti viime vuosina, kuten alaspäin levenevät bootcut-housut ja mukavat grunge-farkut. Tänä vuonna rohkein pukee jalkaan millenium-huumasta tutut megamatalavyötäröiset housut ja vilauttaa samalla napaa lyhyessä paidassa – vaikka äitiä tai naapuria kauhistuttaisikin.

Ylisuuret takit

Muotiväki pukee nyt ylleen ylisuuren siluetin takkeja. Erityisesti hartialinja saa takeissa olla nyt reilunkokoinen ja muutenkin mittasuhteet mahdollisimman maksimaaliset. Paras puoli tässä trendissä sopii suomalaisille: oversize-takin alle mahtuu oikeasti useampi kerros lämpimiä neuleita, eikä pakkanen pääse näin puremaan.

Värikkäät laukut

Käsilaukut kaikissa sateenkaarensävyissä kiikkuvat nyt muotitietoisimpien käsivarressa. Valitse pikkulaukku kirkkaassa suosikkivärissäsi ja yhdistä se rohkeasti minkä tahansa asun kanssa. Kaikista trendikkäimmät ovat nyt jopa miniatyyrikokoiset laukut.

Lähde: https://www.iltalehti.fi/muoti/a/bb970ac8-5c6d-479d-82b2-3688547057a4

Ihonhoitoon panostetaan

Ihonhoitoon panostetaan nyt niin paljon, ettei meikkiä periaatteessa tarvitsisi käyttää. Myös hiuspohjan hoidon merkitys ymmärretään. Vahvat hiukset kasvavat terveestä hiuspohjasta, ja siksi hiuspohjan helliminen on esimerkiksi Yhdysvalloissa jo megatrendi. Tuotteen valintaan ei kuitenkaan löydy mitään jokaiselle sopivaa pikaratkaisua, sillä oikea hoito riippuu syystä. Esimerkiksi hilse voi johtua yhtä hyvin liiallisesta tai vähäisestä talinerityksestä. Siksi lääke on syytä etsiä yhdessä ammattilaisen kanssa.

Meikeistä muodissa on etenkin poskipuna, joka levitetään kohti ohimoa. Kauniisti levittyvät, voidemaiset poskipunat ovat saapuneet myös markettien hyllyihin.

Pukeutumiseen saa panostaa

Nyt on taas aika nauttia pukeutumisesta ja myös miettiä muotia uudelleen. Monien muotitalojen ensi vuoden näytökset määrittelivät muotia uudelleen ja toivat yllättäviä ratkaisuja nähtävillemme, kuten Loewen näytöksen komeat kultapanssarit. Myös Maison Martin Margielan tapa muuttaa niin arkinen vaate kuin trenssi liki taideteokseksi oli huikeaa. Merkittävin ilmiö oli minihame, jollaisia nähtiin muun muassa Diorin, Chanelin ja Miu Miun näytöksissä – viimeksi mainitussa lähes vyömäisen lyhyinä.

Hiuksetkin trendaavat

Nyt käydään läpi muutosten aikaa. Me kaikki haluamme vanhasta eteenpäin ja olemme sisäistäneet sen, että täällä eletään vain kerran. Etsimme uusia tyylejä rohkeasti ja innokkaasti.

Niinpä pitkään vallinnut long bob -tyyli alkaa väistyä. Pitkäksi venähtäneen polkkatukan sijaan siirrytään lyhyempiin ja geometrisempiin malleihin, joita esimerkiksi Kourtney Kardashianin hiustyyli edustaa. Ideoita ammennetaan etenkin 1990-luvun lopulta ja 2000-luvun alusta. Näin ollen kerrostaminen ja rikotut leikkaukset ovat nousussa. Toisaalta hypähdetään myös 1970-luvulle. Sekä takatukka että glamrock-tähtien sulkamaiseksi pöyhitty kampaus ovat nyt muotia.

Lähde: https://anna.fi/lifestyle/kauneus/trendit-2022

Tyylin päivitys ei vaadi kauhakaupalla uutta, vaan ripauksen juuri sinun tyyliisi valikoitua. Harkitut ja mieluiten jo olemassa oleviin vaatteisiisi saumattomasti natsaavat uutuudet piristävät, täydentävät ja inspiroivat pukeutumistasi. Älä siis lähde soitellen sotaan vaan mieti mitä vaatekaappisi kaipaa juuri nyt. Ehkä se on klassisia perusvaatteita arkisten asujen tueksi tai sitten näyttävän vaatekappaleen erityisempiä hetkiä varten.

Pidä siis vielä hetken ostohousut tiukasti kaapissa ja kaiva ne yllesi vasta, kun olet tutustunut kanssamme monimuotoiseen ja mielenkiintoiseen trendikevääseen. Ehkäpä löydät sen myötä omat tulevat lempivaatteesi tai inspiraation yhdistellä vanhoja suosikkejasi.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa