Sisusta matoilla

Oletko koskaan oikeasti miettinyt kuinka helppoa on saada huoneesta aivan uudenlainen vain vaihtamalla mattoa?

Matot ovat tärkeä sisustusyksityiskohta, ja ne tekevät kodista viihtyisän ja tunnelmallisen. Kuviot, värit, nukan pituus ja materiaali vaikuttavat kaikki siihen, miltä kotisi näyttää ja tuntuu. Valitse sinulle ja sinun kotiisi sopivat materiaalit ja värit. Matto valitaan sen mukaan, mihin huoneeseen se tulee. Eteismaton tulee olla käännettävä ja kulutusta kestävä, kun taas olohuoneen matossa panostetaan lämpöön ja mukavuuteen.

Suorakulmaiset matot toimivat lähes kaikissa huoneissa. Matoilla voi jakaa huonetta oleskelu- ja ruokailutilaan sekä kirjastonurkkaukseen. Pyöreä matto sopii hyvin esimerkiksi epäsymmetriseen aulatilaan, jossa on useita ovia. Maton vahva muoto selkiyttää hankalanmallisen tilan.

Moni ostaa olohuoneeseen liian pienen maton, jolloin tila tuntuu epätasapainoiselta, sekavalta ja kalusteet väärän kokoisilta. Liian iso matto taas saa tilan näyttämään ahtaalta. Jos maton koko on hankala hahmottaa, voi sen ääriviivat teipata lattiaan.

Jos haluat satsata, hanki juuri sopivan kokoinen matto mittatilauksena. Liian monta mattoa saa sisustuksen näyttämään hajanaiselta ja visuaalisesti rikottu lattiapinta asunnon tuntumaan pienemmältä. (lähde: https://www.gloria.fi/artikkeli/sisusta/nain_valtat_mattomokat_sisustusarkkitehdin_viisi_vinkkia)

Matot huoneen mukaisesti

Matot eivät ole pelkästään käytännöllisiä, vaan ne ovat myös kauniita ja tuovat oman tunnelmansa huoneeseen kuin huoneeseen. Suomalaiset käyttävät paljon mattoja aina kylpyhuoneista makuuhuoneisiin ja olohuoneisiin. Matto tulee kuitenkin valita huoneen mukaan, jotta se pääsee oikeuksiinsa. Niin maton värillä, kuosilla kuin materiaalilla on väliä. Esimerkiksi kylpyhuoneeseen tai muuhun kosteaan tilaan valitaan yleensä juuri sinne suunniteltu matto. Monesti tällaisten mattojen pohja on tehty materiaalista, joka pitää maton paikallaan ja samalla estää kosteuden pääsemisen itse mattoon. Sen sijaan vaikkapa olohuoneeseen voi valita erittäin näyttävän maton, joka sopii kodin muuhun sisustukseen ja värimaailmaan.

Vinkki: suosi suuria mattoja

Suurikokoiset matot pysyvät helposti paikoillaan jo niiden koon vuoksi. Sen sijaan pienempien mattojen kohdalla paikaltaan liukuminen voi olla ongelma. Ohuiden ja pienikokoisten mattojen alle kannattaa asentaa liukueste, joka pitää maton varmasti paikallaan. Liukuestettä voi ostaa kerralla suuremman palan, sillä siitä voi leikata sopivan kokoisia paloja ja asettaa ne mattojen alle. Näin mattojen liukumisesta ei tarvitse olla ollenkaan huolissaan.

Vastuullinen kuluttaminen

Kuinka paljon meidän pitäisi itse miettiä kaupassa käydessämme, sitä mitä vastuullinen kuluttaminen oikeasti tarkoittaa. Vai olisiko se lainsäätäjien ja markkinavoimien vastuulla, voi voiko markkinoita edes pakottaa toimimaan vastuullisesti, koska kuitenkin yritysten tavoite on tuottaa voittoa, eikä silloin voi tuottaa tavaroita myyntiin kaikkia ajatellen – esimerkiksi luksustuotteet saattavat olla vastuullisesti tuotettuja, mutta niihin ei kaikilla todellakaan ole varaa. Mikä sinusta itsestäsi ovat sellaisia asioita, joita vastuullisen kuluttajan pitäisi omassa kulutuksessaan ja arjessaan huomioida?


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa