Suomalaista designia oman kodin uuden ilmeen luomiseksi

Suomalainen design tarjoaa upeita mahdollisuuksia oman kodin uuden ilmeen luomiseksi. Alla on joitakin vinkkejä ja ideoita, miten voit sisällyttää suomalaista designia kotiisi:

Huonekalut

Suomalaiset design-huonekalut ovat tunnettuja minimalistisesta ja toiminnallisesta muotoilusta. Hanki kotiisi esimerkiksi Alvar Aallon, Eero Saarisen tai Ilmari Tapiovaaran suunnittelemia klassikkokalusteita. Ne ovat kestäviä ja ajattomia sijoituksia, jotka tuovat tyylikkään ilmeen tilaan.

Tekstiilit

Suomalaiset design-tekstiilit ovat usein tunnistettavia graafisista kuvioistaan ja luonnonläheisistä väreistään. Valitse kotiisi Marimekon, Vallilan tai muun suomalaisen tekstiilibrändin verhoja, tyynyjä ja muita sisustustekstiilejä, jotka tuovat väriä ja persoonallisuutta tilaan.

Valaisimet

Valaistus on tärkeä osa kodin ilmettä. Hanki suomalaisia design-valaisimia, kuten Secto Designin tai Muuto-valaisimia, jotka tarjoavat modernia ja skandinaavista tunnelmaa.

Keramiikka

Suomessa on monia taitavia keramiikkataiteilijoita, joiden uniikit keramiikkaesineet voivat tuoda persoonallisen ja käsin tehdyn kosketuksen kotiisi.

Taide ja julisteet

Suomalaiset taiteilijat tuottavat monipuolista ja inspiroivaa taidetta. Hanki kotiisi suomalaisten taiteilijoiden maalauksia, valokuvia tai graafisia julisteita, jotka heijastavat omaa tyyliäsi.

Suomalaiset taiteilijat ovat tunnettuja monipuolisesta ja inspiroivasta taiteestaan. Suomi on kulttuurisesti rikas maa, jossa on syntynyt lukuisia merkittäviä taiteilijoita eri taiteenaloilla. Tässä on muutamia esimerkkejä suomalaisista taiteilijoista ja heidän tuotannostaan:

 1. Maalaustaide:
  • Akseli Gallen-Kallela: Suomen tunnetuimpia kuvataiteilijoita, joka tunnetaan erityisesti Kalevala-aiheisista maalauksistaan.
  • Helene Schjerfbeck: Pohjoismaiden merkittävimpiin taiteilijoihin lukeutuva maalari, jonka monipuolinen taide kattaa eri tyylikaudet ja aiheet.
  • Eero Järnefelt: Maisema- ja muotokuvamaalari, joka tunnetaan erityisesti teoksestaan ”Postikortti” (Myrskyluodon Maija).
 2. Kuvanveisto:
  • Wäinö Aaltonen: Tunnetaan erityisesti monumentaalisista veistoksistaan, kuten Sibeliuksen patsaasta ja Mannerheimin ratsastajapatsaasta.
  • Eila Hiltunen: Moderni kuvanveistäjä, joka loi muun muassa suositun ”Sibelius-monumentti” Helsingissä.
 3. Valokuvaus:
  • Pentti Sammallahti: Kansainvälisesti arvostettu valokuvaaja, jonka teoksissa korostuu luonto ja ihmisten arkiset tilanteet.
  • Elina Brotherus: Kuvataiteilija, jonka valokuvat käsittelevät muun muassa identiteettiä ja ihmissuhteita.
 4. Nykytaide:
  • Anssi Kasitonni: Monipuolinen taiteilija, joka on tehnyt sekä kuvataidetta että animaatioita ja musiikkia.
  • Liisa Lounila: Mediataiteilija, joka tutkii teoksissaan digitaalista maailmaa ja ihmisen suhdetta teknologiaan.

Suomalaiset taiteilijat ovat vaikuttaneet niin kotimaan taidekentällä kuin saavuttaneet mainetta myös kansainvälisesti. Heidän monipuolinen ja inspiroiva taiteensa on tuonut uusia näkökulmia ja luonut merkittävää kulttuuriperintöä. Suomen taidekenttä on jatkuvasti elävä ja kehittyvä, ja uusia lahjakkaita taiteilijoita nousee esiin jatkuvasti.

Astiat ja keittiötarvikkeet

Valitse suomalaista designia myös keittiöön. Iittalan, Arabian tai Pentikin astiat ja keittiötarvikkeet ovat kauniita ja käytännöllisiä valintoja.

Sisustustuotteet

Suomessa on monia pieniä designyrityksiä, jotka valmistavat ainutlaatuisia sisustustuotteita. Etsi kotiisi esimerkiksi suomalaisia koristetyynyjä, koriste-esineitä tai muita sisustusdetaljeja, jotka tuovat persoonallisuutta tilaan.

Puuesineet

Suomessa on vahva puun työstämisen perinne. Hanki kotiisi suomalaisten käsityöläisten valmistamia puuesineitä, kuten leikkuulautoja, tarjoilualustoja tai muita koriste-esineitä, jotka tuovat luonnonläheisyyttä ja lämpöä tilaan.

Värejä luonnosta

Suomalainen design ammentaa usein inspiraationsa luonnosta. Valitse väripaletti, joka muistuttaa suomalaisia maisemia, kuten metsän vihreää, järven sinistä ja taivaan harmaata.

Suomalaiset tekstiilitraditiot

Tutustu myös suomalaisiin tekstiilitraditioihin, kuten ryijyihin tai kansallispuvun kuoseihin. Voit löytää modernia tulkintaa perinteisistä malleista, jotka tuovat mielenkiintoista historian havinaa kotiisi.

Yhdistelemällä näitä suomalaisen designin elementtejä voit luoda ainutlaatuisen ja tyylikkään ilmeen omaan kotiisi, joka heijastaa pohjoismaista kauneutta ja toiminnallisuutta.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa