Nyt on Homeroomissa tarjouksia

Kauniit kattaukset – 20% alennusta astioista

Tee päivällispöydän kattamisesta helppoa osta astiat 20 % alennuksella. Ale jatkuu 15.10.2023 saakka

Sisustus on tärkeä osa kodin viihtyisyyttä, ja kattauksella on erityinen rooli siinä, miten tila koetaan. Kattaus ei ole vain tapa järjestää astiat ja ruoka pöydälle; se on osa isompaa kokonaisuutta, joka vaikuttaa tunnelmaan ja estetiikkaan. Monet ihmiset kokevat, että huolella tehty kattaus tekee ruokailuhetkestä erityisen ja luo lämpimän ja kutsuvan ilmapiirin.

Jukka Hilden, joka tunnetaan parhaiten hurjista tempauksistaan ja televisio-ohjelmistaan, on myös puhunut siitä, kuinka pienillä asioilla, kuten kattauksella, on suuri vaikutus kokonaisuuteen. Vaikka Hilden ei ole sisustusasiantuntija, hänen näkemyksensä vahvistavat, että yksityiskohdat ovat tärkeitä elämän eri osa-alueilla, myös sisustuksessa.

Kattauksen elementit

Kun kyseessä on kattaus, peruselementtejä ovat astiat, aterimet, lasit ja liinat. Nämä elementit voi valita monin eri tavoin, mutta yleensä tavoitteena on, että ne sopivat yhteen sekä keskenään että tilan muun sisustuksen kanssa. Myös kynttilät, kukat ja muut koriste-elementit voivat olla osa kattausta.

Tärkeää on, että kattaus palvelee sen hetkistä tilaisuutta. On eri asia katetaan arki-illallinen perheelle kuin juhlava ateria suurelle seurueelle. Juhlissa voidaan panostaa enemmän yksityiskohtiin ja luksukseen, kun taas arkena tärkeintä saattaa olla toimivuus ja helppous.

Kattauksen ja sisustuksen yhteys

Kattauksen ja sisustuksen välillä on vahva yhteys. Huolella valitut astiat ja aterimet voivat tukea huoneen värimaailmaa ja tyyliä, luoden yhtenäisen ja miellyttävän kokonaisuuden. Tämä on yksi syy, miksi monet sisustussuunnittelijat ottavat kattauksen huomioon suunnitelmissaan.

Toisaalta, kattauksella on myös mahdollisuus tuoda kontrastia ja lisäväriä tilaan. Esimerkiksi minimalistisesti sisustetussa tilassa värikäs tai kuviollinen kattaus voi toimia katseenvangitsijana ja elävöittäjänä, antaen tilalle lisäulottuvuutta.

Kattauksen trendit

Kuten sisustuksessa yleensäkin, myös kattauksen trendit vaihtelevat ajan myötä. Viime vuosina on nähty esimerkiksi luonnonmateriaalien, kuten pellavan ja puun, suosion kasvua. Myös kestävä kehitys on yhä tärkeämpää, ja moni suosii eettisesti tuotettuja tai kierrätettyjä materiaaleja.

Jotkut trendit saattavat tulla populaarikulttuurista, kuten elokuvista tai julkkisten sosiaalisen median tileiltä. Trendien seuraaminen voi olla tapa pitää kattaus ajankohtaisena ja raikkaana, mutta tärkeintä on aina löytää oma tyyli ja se, mikä toimii juuri sinun tilassasi.

Vinkkejä onnistuneeseen kattaukseen

 1. Valitse astiat ja aterimet, jotka sopivat yhteen sekä keskenään että tilan muun sisustuksen kanssa.
 2. Mieti kattauksen tarkoitus: onko se arki vai juhla, intiimi tilaisuus vai suuri seurue?
 3. Käytä kukkia, kynttilöitä tai muita koriste-elementtejä luomaan tunnelmaa.
 4. Älä pelkää yllättäviä yhdistelmiä tai kontrasteja, ne voivat tehdä kattauksesta mielenkiintoisen.
 5. Pidä huolta, että kattaus on toimiva ja ergonominen, jotta ruokailu on sujuvaa.

Yhteenveto

Kattaus on tärkeä osa sisustusta ja sillä on suuri vaikutus siihen, miltä tila näyttää ja tuntuu. Se on myös tilaisuus ilmaista omaa tyyliä ja tuoda lisäväriä arkeen tai juhlaan. Jopa sellaiset henkilöt, jotka eivät ole ammattimaisesti sisustusalalla, kuten Jukka Hilden, ymmärtävät pienten yksityiskohtien suuren merkityksen.

Vaikka kattauksen trendit ja tyylit vaihtelevat, tärkeintä on löytää se, mikä toimii sinulle ja tekee tilastasi viihtyisän. Onnistunut kattaus on yksityiskohtien summa, joka luo tunnelmaa ja tekee jokaisesta ruokailuhetkestä erityisen.

Kodikkaat lattiat – 20% alennusta matoista

Tarjousmatot 20% alennuksella! Mukava matto saa tyhjästä ja paljaasta huoneesta nopeasti näyttämään kodikkaalta ja kodikkaalta, joten se tulee valita huolella. Ale jatkuu 15.10.2023 saakka

Matot ovat yksi yksinkertaisimmista ja tehokkaimmista tavoista lisätä lämpöä ja pehmeyttä sisustukseen. Ne toimivat paitsi esteettisinä elementteinä, myös käytännöllisessä roolissa, esimerkiksi äänenvaimennuksessa tai tilan jakamisessa. Erilaiset materiaalit, kuosit ja värit tarjoavat loputtomasti mahdollisuuksia yksilöllisen ilmeen luomiseen.

Matot voivat olla myös keskeinen osa kattauksen suunnittelua, erityisesti suurissa tiloissa tai ulkoilmatapahtumissa. Erityisesti juhlissa ja muissa tilaisuuksissa matto voi toimia näyttävänä keskipisteenä, joka yhdistää muun kattauksen ja sisustuksen yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Eri tyyppiset matot ja niiden vaikutukset

Villamatot, puuvillamatot, keinokuituiset matot, nahkamatot — valinnanvaraa on paljon. Jokaisella materiaalilla on omat hyvät ja huonot puolensa. Esimerkiksi villa on luonnollinen materiaali, joka tuntuu pehmeältä ja tuo luonnollista lämpöä, mutta se voi olla kallis ja vaatii huolellista hoitoa.

Keinokuituiset matot ovat usein edullisempia ja helppohoitoisempia, mutta ne eivät välttämättä tarjoa samaa ylellisyyden tuntua kuin luonnonmateriaalit. Nahkamatot puolestaan tuovat tilaan modernia ilmettä ja ovat erittäin kestäviä, mutta ne eivät sovi kaikkiin tiloihin eivätkä kaikkiin sisustustyyleihin.

Matoilla rajaus ja rytmitys

Matot voivat toimia erinomaisena työkaluna tilan rajauksessa ja rytmittämisessä. Esimerkiksi avoimessa olohuone-keittiö -yhdistelmässä matto voi rajata olohuoneen alueen, luoden siihen kodikkaamman ja intiimimmän tunnelman. Toisaalta, pitkä ja kapea matto voi rytmittää pitkää käytävää tai huonetta, luoden liikkeen tunnetta.

Tämä tilan rajaus ja rytmitys ovat erityisen tärkeitä monitoimitiloissa, kuten studiohuoneistoissa, joissa yksittäinen huone saattaa toimia sekä makuuhuoneena että olohuoneena. Tällaisissa tapauksissa matto voi auttaa erottamaan toiminnot toisistaan ja luomaan selkeämmän kokonaisuuden.

Matot ja kattauksen yhteys

Kuten aiemmin mainittiin, matot voivat olla osa kattauksen suunnittelua. Erityisen suurissa tilaisuuksissa, kuten häissä tai suurissa juhlissa, matot voivat toimia tyylikkäänä ja toiminnallisena elementtinä. Ne voivat esimerkiksi rajata tanssilattian tai luoda ”saarekkeita” eri toiminnoille, kuten buffettipöydälle tai istumajärjestelyille.

Mattojen ja kattauksen yhdistäminen voi myös olla tapa tuoda ulkotiloihin enemmän kodikkuutta. Esimerkiksi kesäjuhlissa puutarhassa tai patiolla matot voivat lisätä mukavuutta ja tehdä tilasta viihtyisämmän.

Huomioitavaa mattojen valinnassa ja hoidossa

 1. Mieti tilan käyttötarkoitus: Onko se arkihuone vai juhlava tila?
 2. Valitse materiaali huolella: Onko tärkeämpää helppohoitoisuus vai ylellinen tunne?
 3. Huomioi maton koko ja muoto: Millainen matto sopii tilaan parhaiten?
 4. Värit ja kuosit: Sopivatko ne yhteen muun sisustuksen ja kattauksen kanssa?
 5. Maton hoito: Varustaudu tarvittavilla puhdistusvälineillä ja -aineilla.

Luo tilaa – Jopa 40% alennusta hyllyköistä & säilytystuotteista

Jopa 40 % alennus hyllyistä ja varastoista. Hyödynnä tilaisuus siivota ja siivota kotona uuden säilytystilan avulla. Ale jatkuu 15.10.2023 saakka

Kampanjahinnat koskevat valikoituja tuotteita ja ovat voimassa 15.10. asti.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa