Työn uudet haasteet – etätyö ja omasta ergonomiasta ja hyvinvoinnista huolehtiminen

Etätyön yleistyminen ja sen tuomat muutokset

Etätyö on tullut jäädäkseen, ja sen myötä työntekijöiden on mukauduttava uusiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Työympäristön muutos vaatii sopeutumista sekä fyysisesti että henkisesti. Etätyössä työntekijän on itse huolehdittava työympäristönsä ergonomiasta ja omasta hyvinvoinnistaan.

Oman työtilan merkitys

Kun työskentelee kotoa käsin, on tärkeää luoda itselleen ergonominen ja inspiroiva työtila. Tämä auttaa keskittymään ja vähentää fyysisiä vaivoja. Hyvin suunniteltu työtila voi myös lisätä tuottavuutta ja vähentää stressiä.

Taukojen tärkeys

Tauot ovat tärkeitä paitsi aivoille myös keholle. Ne auttavat palautumaan ja vähentävät staattisen asennon aiheuttamia haittoja. Säännölliset tauot auttavat myös pitämään mielen virkeänä ja keskittymiskyvyn yllä.

Liikunta ja venyttely

Etätyössä on vaarana jäädä paikoilleen pitkiksi ajoiksi. Pienet venyttelyhetket ja lyhyet liikuntatauot auttavat pitämään kehon kunnossa. Ne myös rentouttavat ja auttavat vähentämään stressiä.

Valaistuksen merkitys

Hyvä valaistus on tärkeää silmien hyvinvoinnille. Luonnonvalo on paras vaihtoehto, mutta myös keinotekoisessa valaistuksessa on huomioitava silmien rasittumisen välttäminen. Oikeanlainen valaistus voi myös parantaa keskittymistä.

Melun hallinta

Kotona saattaa olla häiriötekijöitä, kuten perheenjäsenten äänet tai ulkoa kuuluvat äänet. Melun hallinta ja oikeanlainen äänimaailma voivat auttaa keskittymään paremmin ja vähentämään stressiä.


Salli-satulatuoli ja sen hyödyt

Salli-satulatuoli on suunniteltu erityisesti ergonomiaa silmällä pitäen. Se auttaa istumaan oikeassa asennossa ja vähentää selkä- ja niskakipuja. Satulatuolin avulla voi myös parantaa ryhtiään ja välttää pitkäaikaisia vaivoja.

Miksi valita Salli-satulatuoli?

Salli-satulatuoli on investointi omaan hyvinvointiin. Sen ainutlaatuinen muotoilu tukee kehoa oikeista kohdista ja auttaa välttämään staattisen asennon haittoja. Tuoli on myös säädettävä, joten jokainen voi löytää itselleen sopivan istuma-asennon.

Mielenterveys ja etätyö

Etätyö voi olla yksinäistä, ja sosiaalisten kontaktien puute voi vaikuttaa mielenterveyteen. On tärkeää pitää yhteyttä kollegoihin ja huolehtia omasta henkisestä hyvinvoinnistaan. Pienet tauot ja ulkoilu voivat auttaa piristämään mieltä.

2021: Sodexon Quality of Life -tutkimusinstituuttia Suomesta käsin johtava Thomas Jelley on huolissaan lisääntyneen etätyön vaikutuksesta työntekijöiden mielenterveyteen. USA:ssa Gallupin syksyllä 2020 tekemän kyselyn mukaan pandemian aikana täysin etätöihin siirtyneistä työntekijöistä lähes joka kolmas (29 %) on tuntenut burnoutiin viittavia oireita. Osuus on kasvanut reilusti pandemian aikana, sillä aiemman mittauksen mukaan se oli 18 %.

Etätyön myötä esihenkilöiden on aiempaa vaikeampi seurata heidän työntekijöidensä jaksamista. Etätyö tulee jatkumaan suuressa osassa organisaatioita vähintäänkin hybridimuodossa. Kun päivittäin tai edes viikoittain ei pääse olemaan kasvotusten työntekijän kanssa, kannattaa työn sujumisesta ja työssä jaksamisesta keskustella myös virtuaalitapaamisissa.

Stressinhallinta

Stressi voi kertyä etätyössä monista syistä, kuten työmäärästä tai teknisistä ongelmista. On tärkeää tunnistaa stressin merkit ja oppia hallitsemaan sitä. Rentoutumisharjoitukset ja harrastukset voivat auttaa purkamaan stressiä.

Yhteenveto

Etätyön myötä työntekijöiden on huolehdittava entistä enemmän omasta ergonomiastaan ja hyvinvoinnistaan. Oikeanlaiset työvälineet, kuten Salli-satulatuoli, voivat auttaa tässä. On tärkeää muistaa myös mielenterveyden merkitys ja pitää huolta sekä kehosta että mielestä. Etätyössä on monia haasteita, mutta oikeilla keinoilla niistä voi selvitä ja nauttia työskentelystä kotoa käsin.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa