MaaS Global Oy:n Whim-palvelulle Design from Finland -merkki

Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki myönnetään ainutlaatuiselle suomalaiselle muotoilulle, ja se kertoo yrityksen panostaneen edelläkävijänä suomalaiseen muotoiluun.

Suomalainen MaaS Global on liikkuminen palveluna -ajattelun kansainvälinen edelläkävijä. Yrityksen kehittämä Whim-sovellus yhdistää ensimmäisenä maailmassa eri liikennemuotojen käytön, maksamisen ja reittisuunnittelun yhdeksi palvelukokonaisuudeksi. Palvelun voi tilata joko kuukaudeksi kerrallaan tai maksaa matkat kertamaksulla.

– Designin merkitys Suomen kansantaloudelle ja kilpailukyvylle on erittäin suuri ja kasvaa koko ajan. Suomen designhistoriaa on rakennettu ennen kaikkea kodin sisustustuotteilla, mutta nyt muotoillaan myös digitaalisia palveluita, joista Whim on aivan erinomainen esimerkki, kertoo Brand Manager Johanna Lahti Suomalaisen Työn Liitosta.

Whim-palvelun suunnittelu ja kehitys toteutetaan Maas Globalin pääkonttorissa Helsingissä. Palvelun muotoilussa ovat olleet mukana myös mm. Shape Helsinki, Kallan & Co sekä Kenno Research. Whim on saanut myös muita arvostettuja design-tunnustuksia, kuten Suomen parhaan mobiilisovelluksen tittelin heinäkuussa 2017, kultaisen palkinnon Vuoden huiput -kilpailussa huhtikuussa 2017 sekä kansainvälisen Red Dot Design Award -palkinnon lokakuussa 2017 Saksassa.

– Tavoitteenamme on antaa auton omistamiselle vaihtoehto yhdistelemällä eri liikennemuotojen parhaat puolet yhdeksi palveluksi. Palvelun on oltava käyttäjälle helppokäyttöinen ja hyvä kokemus, joten käyttöliittymän sekä -kokemuksen muotoilu ja jatkuva kehitys ovat keskeisessä roolissa, kertoo Kaj Pyyhtiä, toinen MaaS Globalin perustajista.

– Design from Finland -merkki on meille tärkeä valtti vientimarkkinoilla, sillä Suomella on hyvä maine älykkäiden ratkaisujen kehittämisessä. Whim-sovellus on tällä hetkellä testikäytössä Birminghamissa Iso-Britanniassa ja lanseerataan siellä keväällä. Sen jälkeen laajennamme Hollantiin, Pyyhtiä jatkaa.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa