Sohva olohuoneen sisustuksessa

Sohva on yksi tärkeimmistä huonekaluista olohuoneessa, ja sen valinta voi vaikuttaa huoneen ilmeeseen ja tunnelmaan – tai miksei kokonainen sohvaryhmä. Tässä on joitain vinkkejä sohvan valintaan ja sen käyttöön olohuoneen sisustuksessa:

 1. Huoneen koko: Ennen sohvan valintaa on tärkeää huomioida huoneen koko. Liian suuri sohva voi viedä liikaa tilaa, kun taas liian pieni sohva voi kadota huoneen nurkkaan. On hyvä valita sohva, joka on mittasuhteiltaan sopiva huoneen kokoon nähden.
 2. Istumismukavuus: Sohvan mukavuus on tärkeä tekijä sen käyttöön olohuoneessa. On hyvä valita sohva, jossa on riittävästi pehmustetta ja joka tarjoaa mukavan istumapaikan pitkäksi aikaa.
 3. Väri: Sohvan väri voi vaikuttaa huoneen tunnelmaan ja ilmeeseen. Vaaleat sävyt, kuten valkoinen tai beige, voivat luoda tilan tuntua, kun taas tummemmat sävyt, kuten harmaa tai tummanruskea, voivat luoda lämpimämmän ja kotoisamman ilmeen. Sohvan värin valinnassa voi ottaa huomioon myös muut huoneen värit ja yhdistellä niitä harmonisesti.
 4. Materiaali: Sohvan materiaali vaikuttaa sen ulkonäköön ja kestävyyteen. Nahka on tyylikäs valinta, mutta se voi olla hintava ja vaatia erityishuoltoa. Kangassohvat ovat yleensä edullisempia ja helppohoitoisempia, mutta ne voivat kerätä pölyä ja likaa helpommin.
 5. Yhdistele koristetyynyjä: Koristetyynyt voivat tuoda väriä ja elävyyttä sohvan ympärille. Niitä voi yhdistellä eri väreissä ja materiaaleissa, jotta saadaan aikaan persoonallinen ja tyylikäs kokonaisuus.
 6. Sohvan sijoitus: Sohvan sijoitus olohuoneessa voi vaikuttaa huoneen käyttöön ja tunnelmaan. Sohvan voi sijoittaa seinän viereen, jotta se antaa tilan tuntua ja avointa tilaa keskelle huonetta. Toisaalta sohvan voi myös sijoittaa keskelle huonetta, jolloin se toimii huoneen keskipisteenä.

Nämä ovat joitain vinkkejä sohvan valintaan ja sen käyttöön olohuoneen sisustuksessa. Tärkeintä on valita sohva, joka sopii omaan makuun ja tarpeisiin, ja yhdistellä muita huonekaluja ja koristeita sen ympärille, jotta saadaan aikaan tasapainoinen ja harmoninen kokonaisuus. On hyvä muistaa, että sisustus voi olla persoonallinen ja omannäköinen, ja sohvan valinta on vain yksi osa suurempaa kokonaisuutta.

Lisäksi on hyvä huomioida, että sohvan ympärillä tulisi olla riittävästi tilaa liikkumiseen ja muihin aktiviteetteihin, kuten televisiota katsomiseen tai vieraiden viihdyttämiseen. Huonekalujen sijoittelu kannattaa suunnitella huolella, jotta huoneeseen saadaan optimaalinen käytettävyys ja viihtyvyys.

Kokonaisuutena sohva on yksi tärkeimmistä huonekaluista olohuoneessa, ja sen valintaan kannattaa panostaa aikaa ja vaivaa. Oikein valittu sohva voi kestää useita vuosia ja luoda kodikkaan ja viihtyisän tunnelman olohuoneeseen.

Olohuoneen sisustusvärit

Olohuoneen sisustusvärien valinta on tärkeä osa kodin sisustamista, sillä värit vaikuttavat huoneen tunnelmaan ja ilmeeseen. Tässä muutamia vinkkejä olohuoneen sisustusvärien valintaan:

 1. Aloita perusväreistä: Kun valitset olohuoneen sisustusväriä, kannattaa aloittaa perusväreistä, kuten valkoisesta, mustasta, harmaasta ja beigeistä. Nämä värit ovat helppoja yhdistellä eri sisustuselementtien kanssa ja luovat rauhallisen pohjan huoneen sisustukselle.
 2. Lisää kontrastia: Kontrastit voivat tuoda eloa ja energiaa huoneeseen. Kokeile yhdistää vaaleita ja tummia värejä keskenään, kuten mustaa ja valkoista tai tummanharmaata ja vaaleanpunaista.
 3. Valitse akseleita: Olohuoneen sisustusvärien valinnassa voi hyödyntää värien akseleita, kuten punainen-vihreä tai keltainen-lila. Näiden akseleiden vastavärit luovat harmonisen yhdistelmän, kun niitä käytetään oikeassa suhteessa.
 4. Huomioi valaistus: Huoneen valaistus voi vaikuttaa värien ulkonäköön ja sävyihin. Jos huoneessa on paljon luonnonvaloa, voit käyttää rohkeammin voimakkaita värejä. Jos huoneessa on vähän luonnonvaloa, kannattaa käyttää vaaleampia sävyjä, jotka heijastavat valoa ja tekevät huoneesta valoisamman.
 5. Hyödynnä tekstiilejä: Tekstiilit, kuten verhot, tyynyt ja matot, voivat tuoda väriä ja pehmeyttä olohuoneeseen. Valitse tekstiilit, jotka sopivat yhteen sisustusvärien kanssa ja luovat harmonisen kokonaisuuden.
 6. Ole rohkea: Olohuoneen sisustusvärien valinnassa ei ole oikeita tai vääriä valintoja. Ole rohkea ja kokeile erilaisia värejä ja yhdistelmiä, kunhan ne sopivat omaan makuun ja tyyliin.

Lopuksi, olohuoneen sisustusvärien valinnassa tärkeintä on löytää oma tyyli ja luoda kodikas ja viihtyisä ilmapiiri. Muista, että värit voivat vaikuttaa mielialaan ja tunnelmaan, joten valitse sellaiset sävyt, jotka tuntuvat omilta ja jotka luovat miellyttävän ympäristön omaan kotiisi.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa