Tehokkaat kodin järjestelyvinkit: Näin luot toimivan säilytysjärjestelmän

Aloita suunnittelulla

Ennen kuin ryhdyt järjestämään kotiasi, on tärkeää suunnitella, mitä haluat saavuttaa. Mieti, mitkä alueet kotona tarvitsevat eniten huomiota ja mitä tavaroita säilytät siellä. Suunnitteluvaiheessa on hyvä myös miettiä, minkä tyyppisiä säilytysratkaisuja tarvitset: tarvitsetko lisää hyllyjä, laatikoita vai koukkuja? Vinkkejä löytyy paljon netistä.

Kun olet päättänyt, mitä haluat järjestää, tee luettelo tarvittavista säilytysvälineistä. Tämä auttaa sinua pysymään järjestäytyneenä ja välttämään turhia ostoksia. Voit myös laatia budjetin, jotta tiedät, paljonko sinulla on varaa käyttää säilytysratkaisuihin.

Tyhjennä ja puhdista

Ennen kuin voit alkaa järjestellä tavaroita, on tärkeää tyhjentää säilytystilat ja puhdistaa ne huolellisesti. Tämä antaa sinulle paremman kuvan siitä, kuinka paljon tilaa sinulla on käytettävissä ja mahdollistaa myös sen, että voit puhdistaa alueet, jotka ovat saattaneet jäädä huomiotta.

Tyhjentämisen yhteydessä on hyvä myös käydä läpi kaikki tavarat ja päättää, mitä niistä kannattaa säilyttää. Karsi turhat tavarat pois ja lahjoita, myy tai kierrätä ne. Näin saat lisää tilaa ja järjestys säilyy paremmin.

Käytä monikäyttöisiä säilytysratkaisuja

Monikäyttöiset säilytysratkaisut, kuten säilytyslaatikot, joissa on useita osioita, tai hyllyt, jotka voidaan muokata tarpeen mukaan, ovat erittäin käytännöllisiä. Ne mahdollistavat sen, että voit säilyttää erilaisia tavaroita samassa paikassa, mutta silti järjestäytyneesti.

Esimerkiksi, voit käyttää säädettäviä hyllyjä, jotka voidaan asettaa eri korkeuksille riippuen siitä, mitä niillä säilytetään. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos sinulla on erikokoisia tavaroita, jotka tarvitsevat erilaisia säilytystiloja.

Hyödynnä seinätila

Seinätila on usein aliarvostettu säilytystila, joka voi olla erittäin tehokas, erityisesti pienissä asunnoissa. Voit käyttää seinähyllyjä, koukkuja tai muita seinään kiinnitettäviä säilytysratkaisuja hyödyksesi.

Esimerkiksi keittiössä voit käyttää seinäkoukkuja kattiloiden ja paistinpannujen ripustamiseen. Tämä vapauttaa kaappitilaa muille keittiövälineille. Myös eteisessä seinäkoukut ovat käteviä takkien ja laukkujen säilytyksessä.

Käytä laatikoita ja koreja

Laatikot ja korit ovat erinomaisia pienten tavaroiden, kuten toimistotarvikkeiden, lelujen tai kosmetiikan, säilytyksessä. Ne auttavat pitämään tavarat järjestyksessä ja helposti löydettävissä.

Voit myös käyttää erivärisiä tai -kokoisia laatikoita erilaisten tavaroiden erottamiseen. Esimerkiksi voit käyttää punaisia laatikoita lasten leluille ja sinisiä laatikoita toimistotarvikkeille.

Selkeä listaus: Tehokkaat säilytysratkaisut

 1. Säädettävät hyllyt: Mukautuvat erilaisten tavaroiden säilytykseen.
 2. Moniosaiset säilytyslaatikot: Sopivat erilaisten pientavaroiden järjestämiseen.
 3. Seinäkoukut: Vapauttavat lattiatilaa ja ovat hyviä esim. keittiövälineiden tai vaatteiden säilytyksessä.
 4. Korkeat kaapit: Hyödyntävät pystysuoraa tilaa ja tarjoavat paljon säilytystilaa.
 5. Vetolaatikot: Helppo pääsy tavaroihin ja mahdollisuus järjestää sisältö tehokkaasti.
 6. Avohyllyt: Näyttävät kauniilta ja sopivat esimerkiksi kirjojen tai koriste-esineiden säilytykseen.
 7. Säilytyspenkit: Tarjoavat istumapaikan ja säilytystilan yhdessä, hyviä esim. eteisessä.
 8. Kärryt pyörillä: Helppo siirtää paikasta toiseen ja sopivat monenlaisen tavaran säilytykseen.

Pidä yllä järjestystä

Kun olet saanut kotisi järjestykseen, on tärkeää pitää yllä tätä järjestystä. Tämä tarkoittaa säännöllistä tarkistamista ja tarvittaessa uudelleenjärjestämistä.

Voit esimerkiksi asettaa itsellesi muistutuksen tarkistaa säilytystilat kerran kuukaudessa. Tämä auttaa sinua huomaamaan, jos jokin alue alkaa taas kaaostua, ja voit puuttua siihen ennen kuin tilanne pahenee.

Käytä digitaalisia työkaluja

Nykyään on olemassa monia digitaalisia työkaluja, jotka voivat auttaa kodin järjestämisessä. Esimerkiksi erilaiset sovellukset voivat auttaa sinua luomaan inventaarion tavarastasi, jolloin tiedät tarkalleen, mitä sinulla on ja missä se on.

Digitaaliset työkalut voivat myös auttaa sinua suunnittelemaan säilytysratkaisuja. Voit esimerkiksi käyttää suunnitteluohjelmia, jotka näyttävät, miltä erilaiset hyllyt tai kaapit näyttäisivät kotona ennen kuin teet ostoksia.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa