Tupakaton elämä on trendi

Kaukana ovat ajat kun lentokoneissa tarjoiltiin myös tupakkatuotteita

Kaukana ovat ne ajat kun television elokuvissa ja sarjoissa tupakka oli esillä joka käänteessä. On se yhä vieläkin, koska Suomessakin reilut 10% aikuisista yhä polttaa – mutta trendinä on tupakaton elämä ja sitä kautta tupakka on vähitellen katoamassa katukuvasta ja sen tilalle ovat tulleet muut tuotteet kuten korkealaatuiset ja tupakattomat nikotiinituotteet kuten Lyft. Nikotiinituotteissa on se hyvä puoli, että ne antavat käyttäjälleen sen mitä he hakevat eli nikotiinin, mutta eivät altista lähellä olevia ihmisiä tupakan hajulle, savulle eikä sen savun sisältämille kymmenille haitallisille ainesosille.

Nikotiinituotteet ovat 20-luvun trendituote, mutta siinä missä tupakka oli usein elokuvissa pahisten tavaramerkki, niin nikotiinituotteista kuten Lyft ei vastaavaa varmaankaan tule – kyseessä on kuitenkin tuote, jonka tarjoituksena on helpottaa nimenomaan tupakanpolton lopettamista.

Tavoitteena tupakaton Eurooppa

Suomessa on jo vuosia tehty töitä tupakanpolton vähentämiseksi. Aikoinaan Suomenkin televisiossa on näkynyt myös mainoksia, joissa on puhuttu jopa tupakan terveysvaikutuksista, joita todellisuudessa ei ole ollut lainkaan – sen sijaan, tupakka on oikeasti terveydelle todella haitallinen – eikä vain tupakoitsijan terveydelle, vaan kaikille, jotka ovat tupakoitsijan välittömässä läheisyydessä. SIksi nykyään on kiellettyä polttaa jopa omassa autossa, jos auton kyydissä on mukana alaikäinen lapsi.

Nikotiinipussi ja sen käyttö

Olet varmasti nähnyt ainakin kertaalleen jonkun laittavan pienen pussukan huulen sisäpuolelle – tämä on sitä nuuskaa, tai nikotiinipussi. Esimerkiksi korkealuokkainen Lyft-nikotiinipussi kestää jopa 60 minuuttia nuuska-annoksellaan. Nikotiinipussit ovat täysin tupakattomia, eli ne eroavat oleellisesti perinteisistä tupakkanuuskista. Ne eivät myöskään värjää hampaita, kuten vanhat perinteiset nuuskat. Täysvalkoiset tuotteet eivät vahingoita hampaidesi terveyttä tai kosmeettista ulkonäköä – niistä ei tule tahorja käytön aikana eikä käytön jälkeen.

Miksi kannattaa lopettaa tupakanpoltto?

Useimmat tupakoitsijat ymmärtävät, ettei tupakointi ole terveellistä. Monet ovat lopettaneetkin, ja nikotiinipussit ovat yksi keino lopettaa tupakointi, ja yhä saada kehon kaipaama nikotiiniannos.

Yleensä lopettaminen alkaa vähentämisestä ja vain harvoilla lopettaminen onnistuu kerralla, tupakoinnin lopettaminen on kuitenkin todennäköisesti elämäsi suurin ja tärkein terveyteen liittyvä päätöksesi.

Yhä vieläkin tupakointi aiheuttaa ennenaikaisia kuolemia Suomessa. Tupakoinnin aiheuttamista ennenaikaisista kuolemista lähes kolmannes johtuu sydän- ja verisuonitaudeista. 30-45 -vuotiaiden miesten valtimosairauskuolemista noin puolet johtuu tupakoinnista, ja naisilla se lisää sairastumisriskiä vielä enemmän. Myös tupakoimattomien passiivinen altistuminen tupakansavulle kasvattaa heidän riskiään 25-30%. Tupakansavu sisältää yli 4000 kemiallista yhdistettä, joista monet vaikuttavat sydämeen. Nimenomaan tupakankavun nämä tuhannet yhdisteet ovat asia, joka monelta tupakoitsijalta unohtuu heidän polttaessaan lastensa ja ystäviensä seurassa, jotka eivät tupakoi…

Tupakoinnin lopettaminen auttaa koska tahansa, eli koskaan ei ole liian myöhäistä lopettaa. Esimerkiksi sydäninfarktin sairastaneille tupakoitsijoilla sepelvaltiotaudin riski vähenee puoleen jo kuudessa kuukaudessa lopettamisesta, ja aivoverenkiertohäiriöiden riski laskee tupakoimattomien tasolle viidessä vuodessa. Jo päivissä lopettamisen jälkeen alkaa sydämen syke tasoittua ja verenpaine laskea. Keuhkot puhdistuvat limasta vähitellen, joka helpottaa hengittämistä ja jo kahdessa viikossa verenkiertoelimien ja keuhkojen toiminta sekä fyysinen suorituskyky paranevat – eli ei todellakaan kannata miettiä, ettei kannata lopettaa, tai että olisi liian myöhäistä.

Monen tupakoitsijan elimistö on tottunut saamaan sen päivittäisen nikotiiniannoksen, ja sen vuoksi markkinoille on tullut paljon tuotteita, joiden avulla voidaan päästä eroon tupakasta. Lyftin tapainen korkealuokkainen ja valkoinen nikotiinipussi, on monella tapaa hyvä vaihtoehto tupakasta irtaantumiselle. Voit tilata nikotiinipussit kotiisi verkkokaupasta ja jos tilauksen tullimääräykset eivät ole selvillä, voit tarkastaa ne tästä Tullin linkistä.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa