Oman tyylin luominen

Oman tyylin luominen ei vaadi itseasiassa kuin itseluottamusta, uskoa omiin valintoihin, ja siihen, että voit oikeasti olla oma itsesi. Nykyaika kaikkine sosiaalisen median kanavineen asettaa meille paljon odotusarvoja, mutta samalla ne tarjoavat näkymän ympärillemme aivan eri tavalla kuin koskaan aiemmin – me tiedämme nyt, että voimme olla aivan oma itsemme.

Oman tyylin luominen ei ole välttämättä rahakysymys, se on uskallus, tunne ja päivänkysymys – meillä on erilaisia tunteita eri päivinä, ja jotkut meistä tykkäävät pukeutua mustaan joka päivä, toiset taas meistä haluavat näyttää myös pukeutumisensa kautta omia tunteitaan – ja nämä molemmat trendit ja suunnat ovat täysin oikein – kukaan ei voi sanoa, että oma valintasi on väärä. Tai, oikeasti moni voi tullakin sanomaan, sillä mielipiteet ovat jokaisen oma asia ja vapaavalinta, mutta niistä ei tarvitse välittää.

Miten löytää oma tyyli

Oma tyyli on omaan elämäntyyliin sopiva, itselle mieluisa tapa pukeutua. Kun oma tyyli on selkeä, on helpompi löytää iloa omista vaatteista ja pitää niistä hyvää huolta. Tyyli on vahvasti sidottu persoonaan: mieltymyksiin ja siihen, keitä olemme. Yhtälailla tyyliin vaikuttaa vartalomme sekä elämäntilanteemme. Tyylin ei ole tarkoitus olla tietynlainen: muodin mukainen, kallis, uniikki tai edes erottuva. Tyylisi tärkein tehtävä on pukea sinut haluamallasi tavalla elämäsi eri tilanteisiin.

Jos olet aivan hukassa mikä on tyylisi, kannattaa lähteä etsimään inspiraatiota. Hyviä kanavia tutustua uusiin tyyleihin ja etsiä itselle mieluisia vaihtoehtoja ovat seuraavat:

Lähde ulos kaupungille näyteikkunaostoksille, selaa naistenlehtiä, tsekkaa Instagram kuvavirtaa..

Kun oikeanlainen tyyli tulee kohdallesi, huomaat sen kyllä. Vähän hymyilyttää ja kutkuttaa vatsanpohjassa. Voit myös tehdä tehtävän analyyttisesti ja pohtia selatessasi uusia tyylejä, että mikä on se juttu, joka juuri tuossa tyylissä tuntuu kivalta tai miellyttää. Nappaa ne asiat itsellesi oman tyylisi rakentamiseen!

Asukriisi? Heräteostokset? Kaikki varmasti toivovat, ettei tällaisia termejä tarvitsisi käyttää kovin usein. Omalla kohdallani tyylini on rakentunut vuosien varrella. Olen aina ollut kiinnostunut muodista, joten luonnollisesti monenlaisia vaatetta ja erilaisia asukokonaisuuksia on tullut kokeiltua. Kuitenkin kaikki nämä kokeilut ja ajoittaiset väärät valinnat ovat auttaneet minua löytämään oman tyylini. Kun vain rohkeasti kokeilee uutta, tulee hiljalleen löytämään juuri ne vaatteet ja asusteet, jotka parhaiten itselle sopivat ja omaa makua miellyttävät. On harmillista, kuinka usein kuulee ihmisten harmittelevan sitä, kuinka paljon he haluaisivat pukeutua erilaisiin vaatteisiin, mutta eivät osaa. Mikä estää kokeilemisen?

Metti Forssell: https://mettiforssell.com/2020/03/tyyli-hukassa-mika-avuksi/

Luota itseesi

Nykypäivänä rohkeus ja tilaisuuteen tarttuminen ovat taitoja, joihin kannustetaan. Mutta aina omien vaistojen kuunteleminen ei ole helppoa. Sisäistä ääntään ei kuitenkaan kannata vaientaa, vaan päinvastoin oppia kuuntelemaan. Omiin vaistoihin luottaminen alkaa itsensä kuuntelemisesta. Jos sinulla on murhe tai vaikea päätös, ota itsellesi aikaa, istu alas, sulje silmäsi ja tarkkaile, kuinka kehosi reagoi, mitä se viestii, varpaista ylös hiusrajaan asti.

Jokainen on joskus tuntenut olonsa pettyneeksi, voitetuksi ja epäonnistuneeksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettet luota itseesi. Pettymys on luonnollinen osa elämää ja se, miten pettymyksiin ja epäonnistumisiin reagoi, määrittää menestymisen elämässä.

Itseluottamus antaa sinulle sen mitä tarvitset tavoitteidesi saavuttamiseen. Vain sinä itse tiedät ja tunnistat, mitkä ovat voimasi ja rajoitteesi. Ala siis investoida itseesi tänään.

Jos haluat jotakin tarpeeksi paljon, voit saavuttaa sen – sinun on vain oltava selvillä siitä, mitkä todelliset tavoitteesi ovat.

Opi mokailuista

On helppo uskoa, että mokailu ja epäonnistuminen on nöyryyttävää, ja että pettymyksen jälkeen olisi syytä ottaa askel taaksepäin ja luovuttaa. Monilla ihmisillä on upeita tavoitteita, mutta he eivät tule koskaan saavuttamaan niitä, sillä matkan varrelle mahtuu monia esteitä ja epäonnistumisia.

Epäonnistuminen on loistava hetki oppimiselle ja kasvulle. Epäonnistuminen on keino palauttaa jalat maan pinnalle ja muokata polkusi suuntaa. Pahinta on, jos ei koskaan yritä mitään, vaan luovuttaa jo ennen kokeilemista.

Mielenkiintoista luettavaa

Koska viimeksi tsekkasit erilaisia suomalaisten liikkeiden tarjouksia, niitä voit käväistä lukemassa alennuskooditsuomi.fi sivustolta, tai jos haluat lueskella suoratoistosta, käy tsekkaamassa nettiruutu.fi sivusto ja jos Itämeren matkailu kiinnostaa, niin siihen liittyviä uutisia löytyy ihan Itämerensatamat sivustolta.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

4 kommenttia artikkeliin ”Oman tyylin luominen”

Vastaa