Viihdettä ja asiaa viihteestä: Syksyn sävel ja Vain elämää

Nykyään kun suoratoisto on vallannut kaikkien kodit, katselemme sitä kautta usein myös television perusohjelmatkin – näitä ovat myös sellaiset musiikiohjelmat kuten Syksyn Sävel ja Vain Elämää-sarja, kunpi on sinun suosikkisi näistä kahdesta?

Tomi Tuominen ja Syksyn sävel

Suurelle yleisölle paljastunee viimeistään nyt, että Tuominen on musiikki-ihmisiä, sillä hänellä on jo vuosien ajalta uraa cover-bändeissä ja oman bändin kanssa kiertämisestä. Tuominen on julkaissut myös omaa musiikkia. Vuonna 2017 hän julkaisi ensimmäisen singlensä Elämä ja esikoisalbuminsa Painovoimaa Tuominen julkaisi syksyllä 2019. Tuorein Olen tässä -single on keväältä 2022.

Syksyn säveleen osallistumisesta idea tuli jo viime vuonna ohjelman tehtyä paluun ruutuihin AlfaTV:llä vuosien tauon jälkeen. Tuominen oli kysynyt heti finaalin jälkeen bändiltään, pitäisikö osallistua. Asia kuitenkin unohtui. Biisejä tosin syntyi tulevalle levylle useampikin kappale. Tuominen havahtui alkusyksyllä, että haku on taas päällä

– Laitoin hakemuksen ja kappaleen ihan toiseksi viimeisenä ellen jopa viimeisenä hakupäivänä.

Pian tulikin hyväksyvä vastaus: olette 20 semifinalistin joukossa. Tuominen oli yllättynyt. Yhtäkkiä hän olikin lapsuuden hittiohjelmassa kisaamassa.

– Olin aika, että ohhoh. Menin melkoisen hämilleni siitä. Meillä ei ole mitään hävittävää, lähdemme nauttimaan tästä mahdollisuudesta.

Vielä hämmästyneempi Tuominen kertoo olleensa, kun selvisi keiden kanssa hän kisaa. Mukana on suomalaisen musiikin kiintotähtiä, kuten Eija Kantola, Frederik, Tero Vaara ja Annika Eklund.

– Yleensä uin tilanteeseen kuin tilanteeseen tällaisena supliikkimiehenä, mutta kisailijoiden julkistamisen pressitilaisuudessa jopa minä olin vähän hämilläni ja sivummalla. Olenko tässä nyt jonkun reviirillä? Lopulta se oli aika mahtavaa, kun useimmat tulivat ihan oma-aloitteisesti juttelemaan ja sanomaan, että aika makea juttu kun lähdit.

Tämän vuoden Syksyn sävel voittaja

Tämän vuoden Syksyn Sävel -kilpailun voitti Leif Lindeman. Hän esiintyi Sydämes on kultaa vieläkin -kappaleellaan, jonka laulaja on itse säveltänyt ja sanoittanut.

– Sydämes on kultaa vieläkin on kappale, jonka uskon koskettavan monia meitä suomalaisia. Melkein kaikilla on lähellään joku ihminen, jonka sydän on edelleen kultaa. Kappaletta tullaan varmasti kuulemaan keikoillani, voittaja lupaa tiedotteessa.

Kilpailussa toiseksi sijoittui Kurre ja kolmanneksi J. Eskelinen. Kärkikolmikon äänestivät katsojat puhelinäänestyksellä. Ääniä annettiin semifinaalissa ja finaalissa yhteensä lähes 55 000 kappaletta.

Erika Vikman ja Vain Elämää 2022

Erika Susanna Vikman on suomalainen laulaja ja vuoden 2016 tangokuningatar. Jos joku kuvitteli että Erika olisi vain yhden hitin ihme, niin juuri nyt televisiossa pyörivä Vain Elämää-kausi on viimeistään saanut suomalaista pop-musiikkia seuraavat uskomaan hänen osaamiseensa ja taitoihin. On totta, että Erika tykkää provosoida, mutta hän on esiintyjä ja viihdyttäjä, ja ennen kaikkea hän on hyvä laulamaan. Vikman nousi julkisuuteen tangokuningattarena ja sitä ennen ehti tehdä vähän kaikenlaista esiintyvää taidetta myös teatterin ja TV-lavalla….. mutta hän loi myöhemmin uran omannäköisellä, suorasukaisella musiikillaan.

Uusi Vain elämää -kausi kuljettaa kahdeksan koko kansan tuntemaa artistia tunteikkaalle musiikkileirille Hirvensalmen Satulinnaan. Suomalaisten rakastama ohjelma täyttää syksyllä pyöreitä, sillä Vain elämää alkoi kymmenen vuotta sitten! 13. Vain elämää -kaudella nähdään artisteja usealta eri vuosikymmeneltä, kun mukana ovat Erika Vikman, Mikko Alatalo, Yona, Redrama, Pete Parkkonen, Meiju Suvas, Jyrki 69 ja Tommi Läntinen. Vain elämää on siinä mielessä erikoinen TV-sarja, että sen julkaisija Ruutu+ ei julkaise lähetyksiä etukäteen – eli ne ovat nähtävillä sitten kun jaksot tulevat televisiossa.

Nettiruutu.fi

Haluatko etsiä uutta katseltavaa – sitten kannattaa ottaa suunta nettiruutu.fi sivustolla ja tarkistaa, mistä sarjoista sivustolta löytyy viihdeohjelmien ja sarjojen arvostelut, ja löytyy sivustolta myös uutisia tulevista sarjoista ja elokuvista monen eri kanavan ja suoratoiston osalta.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Yksi kommentti artikkeliin ”Viihdettä ja asiaa viihteestä: Syksyn sävel ja Vain elämää”

Vastaa